Pasarela de pe DN1, la intrare în Alba Iulia, gata de Crăciun GALERIE FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul termen de finalizare a lucrărilor la pasarela peste calea ferată de la intrarea în oraşul Alba Iulia dinspre Sebeş este a doua jumătate a lunii decembrie, respectiv înainte de Crăciun. Reprezentanţii primăriei şi ai constructorului sperau să finalizeze lucrarea în luna noiembrie.

Termenul final de încheiere a lucrărilor este 15 ianuarie 2012, însă este posibil ca investiţia să fie gata înaintea sărbătorilor de iarnă. Deschiderea circulaţiei pe pasarelă este aşteptată cu nerăbdare de şoferii care doresc să intre în Alba Iulia, dinspre Sebeş, şi care sunt nevoiţi la orele de vârf să stea ore întregi la coadă. Acest lucru se întâmplă pentru că intrarea se face pe o trecere de cale ferată prevăzută cu barieră.

„Suntem în faza de finalizare a plăcii de suprabetonare, mai avem ultimul tronson din cele trei existente. De luni se începe hidroizolaţia. Este foarte important să ne ajute şi timpul în următoarele două săptămâni“, a afirmat Iacob Podaru, coordonatorul proiectului.

image

Click pe poze pentru galerie foto

„În două-trei zile cred că vom finaliza hidroizolaţia aproi vor fi turnate două straturi de mixtură asfaltică. Dorinţa noastră este ca până în sărbători să se poată circula. În mod normal, în progrmul constructorului este prevăzut ca la finalul lunii noimebrie să se toarne asfaltul. Apoi mai sunt şi problemele de siguranţă a circulaţiei“, a spus Tudor Turcu, dirigintele de şantier.

Pasarela a fost construită în anul 1974. Lucrările sunt realizate de firma SC Concefa SA Sibiu. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 17,7 milioane de lei, iar sumele provin în mare parte din fonduri europene.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite