Pasajul de peste calea ferată la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, finalizat în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul a fost deschis cu restricţii în decembrie 2011
Pasajul a fost deschis cu restricţii în decembrie 2011

Lucrările de reabilitare a pasajului superior peste calea ferata, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeş, vor fi finalizate integral în luna mai 2012. Pasajul a fost deschis circulaţiei rutiere în decembrie 2011, cu limitarea vitezei la 30 de km/h.

Lucrările care au vizat reabilitarea pasajului au avut ca termen de finalizare luna ianuarie 2012. În devans cu o lună față de data de finalizare a lucrărilor la suprafața de rulare a pasajului, Primăria Alba Iulia împreună cu reprezentanții constructorului, respectiv ai Poliției Rutiere, au considerat că este oportun ca în 22 decembrie 2011 să redeschidă circulația rutieră și pietonală pe pasaj, în condiții de semnalizare și avertizare stricte. Practic, circulația a fost reluată înainte de data termenului contractual, cu limitarea vitezei de circulație la 30 de km/h.

„Condițiile meteorologice extreme de la începutul acestui an au condus la încheierea unui Act adițional prin care lucrările au fost sistate până când temperaturile și condițiile meteo vor permite finalizarea acestui proiect. Este o practică curentă care se întâlnește în majoritatea contractelor de execuție de lucrări pe perioada lunilor de iarnă. Conform noului Act adițional încheiat, finalizarea lucrărilor se va face în prima jumătate a lunii mai“, se afirmă într-un comunicat al Primăriei.

În prezent se execută lucrări de montaj la parapetul direcțional, finisaje ale elementelor de beton și betonarea taluzelor lângă culeele pasajului. Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 80%. Valoarea contractului încheiat cu S.C. Concefa S.A. Sibiu este de 10,5 milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 6,5 milioane de lei. Peste 95 % din fondurile utilizate sau care se vor mai utiliza până la finalul contractului, provin din surse europene și guvernamentale

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite