Pârtiile din Alba sunt pregătite pentru turişti. Se schiază la Arieşeni şi în Şureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtiile din Alba sunt pregătite pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Fie că se alege zona Arieşeni din Munţii Apuseni, fie zona Şureanu din Munţii Sebeşului, distracţia şi adrenalina sunt asigurate.

Patru pârtii din Munţii Sebeşului au fost deschise duminică, 18 decembrie. Domeniul schiabil Şureanu, aflat la o altitudine cuprinsă între 1.650 – 1.900 metri, are în total un număr de şapte pârtii şi două teleschiuri amenjate în zona Vârful Şureanu – Curmătura Şureanu – Vârful Auşel. Zăpada ajunge aici şi la 50 de centimetri.

Programul de funcţionare a instalaţiilor de teleschi este de marţi până duminică între orele 9:30 – 16:30. Preţul unei urcări este de cinci lei pentru adulţi şi patru lei pentru copii. Se pot face abonamente şi pentru o zi, care costă 75 de lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii. Se ajunge la Şureanu pe traseul Sebeş - Şugag - Oaşa - Luncile Prigoanei - Poarta Raiului - Domeniu schiabil. Drumul are o lungime de 90 de kilometri din Alba Iulia.

La Vârtop, în Arieşeni, sunt deschise ambele pârtii din Alba, precum şi pârtia din Bihor. Stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri.  Tarifele la teleschi sunt aceleaşi ca şi anul trecut: cinci lei la pârtia mare în lungime de 800 de metri, respectiv doi lei la pârtia mică., lungă de 450 de metri. O urcare cu telescaunul la pârtia din Bihor costă şapte lei. Din Alba Iulia distanţa este de 120 kilometri, prin Zlatna şi Câmpeni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite