Alba Iulia: Părinţi la închisoare pentru maltratarea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Părinţi la închisoare pentru maltratarea copiilor
Alba Iulia: Părinţi la închisoare pentru maltratarea copiilor

Doi soţi din comuna Cut au fost reţinuţi vineri de poliţişti, după care au fost depuşi în Penitenciarul de maximă siguranţă din Aiud. Ioan Vasilca, de 45 de ani, şi Mariana Vasilca, în vârstă de 35 de ani, au fost condamnaţi de Judecătoria Sebeş la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „rele tratamente aplicate minorului” şi „vătămare corporală gravă”.

Sentinţa instanţei din Sebeş a rămas definitivă prin hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia, pronunţată în 26 iunie 2009.

Bătută de părinţi, muşcată de şobolani

Ioan Vasilca şi Mariana Vasilca sunt părinţii a şapte copii. În iulie 2007, o asistentă socială de la Primăria Cut a descoperit într-o anexă a locuinţei acestora pe una din fiicele acestora, Ana Maria Vasilca, ţinută legată cu un lanţ, pe o saltea roasă de şobolani.

Fata, acum în vârstă de 14 ani, era plină de vânătăi şi subnutrită în condiţiile în care i se dădea de mâncare doar apă şi pâine. Copilul, care era încadrat într-un grad grav de handicap, a fost luat imediat de autorităţi şi transportat la spital. Datorită gravităţii stării de sănătate Ana Maria Vasilca a fost transportată la un spital din Cluj-Napoca.

Ioan şi Mariana Vasilca au fost arestaţi preventiv la câteva zile după descoperirea cazului. Au stat în arest aproximativ un an de zile, după care au fost eliberaţi. Cei doi soţi mai au acum de ispăşit doi ani din pedeapsa dată de judecători.

Fata agresată este într-un centru familial

Sorin Chirilă, directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Alba a declarat că se va încerca în următoarea perioadă reunirea celor patru fraţi Vasilca mai mici într-o singură casă de tip familial. Unul dintre copii fost dat spre adopţie internaţională în anul 2001.

„Fata ce a fost ţinută în condiţii neglijente are acum 14 ani. Are un handicat sever, iar la ora actuală se află într-un centru de casă tip familial cu copii cu acelaşi nivel de handicat, în aşa fel încât recuperarea acesteia să se poată desfăşura în continuare. Ea a fost iniţial la un centru din Alba Iulia, ulterior s-a constatat că vârsta ei este prea mare să mai rămână aici, şi atunci a fost dusă într-o altă casă de tip familial”, a mai precizat Sorin Chirilă.

Citeşte ce se va întâmpla cu copiii familiei Vasilca mâine dimineaţă în Adevărul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite