A dispărut Parcul Custozza din Cetatea Alba Iulia. Au mai rămas 23 de copaci din 131 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de defrişare a Parcului Custozza din incinta Cetăţii Alba Iulia se apropie de final. Miercuri, 3 august 2011, mai erau în picioare doar 23 de copaci dintr-un total de 131.

Doar în cele patru colţuri ale fostului parc mai sunt copaci în picioare, dar este de aşteptat ca şi aceştia să cadă în zilele următoare pradă drujbelor muncitorilor care lucrează în Cetate. Proiectul este contractat de firma Grup Corint SA, dar lucrările efective sunt realizate în subantrepriză de societatea Florea Grup.

image

Aşa arăta Parcul Custozza înainte de „asaltul“ drujbelor

Pe lângă copacii din Custozza au mai fost tăiaţi în ultimele luni alţi zeci de arbori, unii dintre aceştia cu vârsta de peste 100 de ani, de pe străzile Mihai Viteazul, Muzeului, Andrei Şaguna, Gabriel Bethlen, Nicolae Iorga, Miron Cristea, Mitropolit Şuluţiu Alexandru Şterca şi Militari.

image

Click pe imagine pentru a vedea galeria foto.

Zona va fi pavată aproape integral şi va fi transformată într-o piaţetă publică. De altfel aceasta era prevăzută şi în proiectul iniţial al Primăriei Alba Iulia. Promisiunile reprezentanţilor primăriei potrivit cărora parcul nu va dispărea până nu va exista o dezbatere cu societatea civilă şi cu opozanţii proiectului nu au fost onorate.

Un studiu realizat de Ocolul Silvic Alba Iulia în luna mai 2011 arăta că din cei 131 de arbori din parc, 48 au putregai interior şi exterior.

Citiţi vineri dimineaţă în ziarul Adevărul un articol complet despre distrugerea Parcului Custozza şi cum motivează reprezentanţii Primăriei această situaţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite