Se caută nume pentru Parcul cu copaci seculari din Aiud. Vezi propunerea UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea consilierilor UDMR este în dezbatere publică, timp de o săptămână, pe pagina de internet a Primăriei Aiud, www.aiud.ro. Pe listă mai sunt nume de filosofi, poeţi, profesori şi exploratori.

Consilierii UDMR propun ca singurul parc din Aiud, cu o vechime de peste un secol, să poarte numele poetului, scriitorului impresionist şi traducătorului Áprily Lajos. Aleşii aduc drept motivaţie strânsa legătură pe care a avut-o omul de cultură cu oraşul, dar şi faptul că a locuit în vecinătatea parcului.

Administraţia locală a hotârât ca numele să fie atribuit în urma unei dezbateri pe pagina de internet a Primăriei, www.aiud.ro, în perioada 22-26 august.

Pe lista supusă dezbaterii publice se mai află află numele lui Mircea Vulcănescu, scriitor, filosof şi teolog care a murit în închisoarea comunistă de la Aiud, dar şi al întemeietorului primul liceu românesc din Aiud.

Cei interesaţi  mai pot alege numele profesorului Iacob Buta, al lui Fenichel Samuel, exploratorul aiudean care a a colecţionat piese etnografice, fluturi şi insecte exotice, ce au ajuns în muzee din Budapesta, Viena, Berlin, Basel şi chiar al poetului naţional  Mihai Eminescu.

“Cred că, fiind vorba de singurul parc din Aiud, cu atât mai mult cu cât el are o vechime de peste 100 ani, aflându-se printre primele parcuri din Transilvania, părerea aiudenilor cu privire la numele pe care îl va purta trebuie aflată“, apreciază Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.





Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite