Parcările private din Alba Iulia, o afacere fără câştigător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre parcările cu plată din centrul oraşului Alba Iulia
Una dintre parcările cu plată din centrul oraşului Alba Iulia

Primăria Alba Iulia nu îi poate amenda pe şoferii care parchează neregulamentar, din cauza lipsei notelor de parcare emise de firma Tracia Trade, administratorul parcărilor private din oraş. Şoferii nu ţin cont de faptul că trebuie să plătească pentru a parca , indiferent dacă folosesc spaţiile amenajate de primărie sau cele private.

Şoferi nemulţumiţi

„Evit parcările cu plată din oraş. Mai bine îmi las maşina pe o stradă lăturalnică“, spune Mihai Albu, un şofer de 25 de ani, care se laudă că nu a plătit niciodată pentru a parca în centru, dar care era foarte supărat pe faptul că o firmă privată administrează parcările. „Nu înţeleg de ce trebuie să administreze nişte străini parcările şi nu o face primăria“, a mai afirmat tânărul.

Tudor Roşca este un alt şofer nemulţumit. „În centrul oraşului nu găseşti niciodată loc de parcare. Nu e foarte mult să dai 3 lei pentru toată ziua, dar în timp se adună“, a spus şoferul de 46 de ani.

Andrei Mureşan, administratorul firmei de parcări private, susţine că albaiulienii sunt printre cei mai iresponsabili şoferi. „Dintre toate oraşele în care funcţionăm, cele mai mari probleme legate de plata tichetelor şi a amenzilor le avem în Alba Iulia“, a spus acesta. Agenţii de parcare susţin că albaiulienii s-au obişnuit cu achitatera tichetelor, nu însă şi cei care vin din alte oraşe. „Şoferii aflaţi în trecere nu ţin cont de locul unde îşi parchează maşina. Sunt revoltaţi când află că trebuie să plătească“, a spus un agent dintr-o parcare din centrul Albei Iulia.

Certuri între primărie şi Tracia Trade

La rândul lor, reprezentanţii primăriei sunt nemulţumiţi că nu reuşesc să adune la bugetul local bani de pe urma amenzilor aplicate şoferilor care parchează aiurea şi dau vina pe reprezentanţii Tracia Trade „Reuşim cu greu să-i identificăm pe şoferii care primesc note de constatare. Noi trebuie să întocmim procesele de contravenţie. Nu putem face acest lucru, din cauza problemei legată de notele de parcare. Tracia Trade nu ni le predă. E o procedură clară, chiar am pierdut unele procese din această cauză“, a precizat Ion Rechea, referent în cadrul Primăriei Alba Iulia.

De la începutul anului, primăria a înregistrat 600 de cazuri în care şoferii nu pot fi amendaţi din cauza lipsei notelor de constatare. În replică, administratorul firmei care administrează parcările private se apără: „Noi întocmim notele de constatare, le predăm la primărie, iar pe baza lor se întocmesc procesele de contravenţie“.

1,5 lei este tariful perceput pentru o oră de parcare în Alba Iulia, în vreme ce pentru întreaga zi preţul este de 3 lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite