ALBA Paradă de modă cu costume confecţionate din hârtie, peturi, saci de gunoi şi paie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii au defilat pe podium în costume ecologice. Foto: ALEA
Liceenii au defilat pe podium în costume ecologice. Foto: ALEA

Peste 400 de elevi de liceu din Alba au participat marţi seara la o competiţie inedită şi unică în ţară, „E Cool“, paradă de modă cu costume realizate din materiale reciclabile. 40 de echipe de la 23 de licee au prezentat 240 de costume „eco“ unui juriu foarte exigent, care a avut mult de lucru pentru a decide câştigătorii.

Pe primul loc s-au situat, la egalitate de puncte, echipele „3 R Fans“ de la Colegiul Naţional Avram Iancu din Cîmpeni şi „Baroc in the Top“, de la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan“ Abrud. Locul trei a revenit echipei „Teen Fun Spirit“ de la Colegiul Naţional „David Prodan“ Cugir.

Fiecare dintre câştigători au lucrat aproximativ o lună pentru a realiza costumele. „Am folosit diverse materiale reciclabile cum ar fi saci de gunoi, hârtie, materiale de construcţie, materiale electrice. Am realizat o legătură între aceste costume ecologice şi muzica rock, punck, clasică şi balet. Am câştigat şi anul tecut şi a trebuit să demonstrăm că suntem cei mai buni“, a spus Mădălina Danciu, coordonatoarea echipei din Cîmpeni.

Liceenii au defilat pe podium în costume ecologice. Foto: ALEA

Click pe poză pentru galerie foto

În ambele situaţii, liceenii au beneficiat de suportul profesorilor şi al colegilor „Noi am utilizat pentru cele şase costume saci de rafie, hârtie creponată. peturi, paie. Am lucrat o lună de zile într-o sală de la internatul şcolii. Costumele au reprezentat epoca barocă din perioada anilor 1600, rochii foarte largi, cu corset şi pălării“, a afirmat Diana Furdui, reprezentanta echipei din Abrud.

Evenimentul „Green Fashion Show“ a fost organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba în colaborare cu Consiliul Judeţean. Câştigătorii vor participa la o excursie „eco“ în zona Bran – Moeciu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite