Palmaresul infracţional al bărbatului care a vândut o piatră drept aur: furt de lemn, înşelăciune şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul  a ajuns în faţa  judecătorilor pentru înşelăciune
Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pentru înşelăciune

Bărbatul arestat preventiv luni de Tribunalul Hunedoara pentru înşelăciune după ce a vândut o piatră cu 290.000 de lei drept aur este o veche cunoştinţă a poliţiştilor şi procurorilor. Dorel Vîrciu are la activ condamnări penale şi alte dosare pe rol.

Dorel Vîrciu avea mare nevoie de bani având în vedere datoriile pe care le are în prezent. În iunie 2011 a fost condamnat să plătească creditorilor suma de 134.000 de lei în cadrul procedurii de lichidare judiciară a firmei la care este administrator, Dortur Lemn SRL. Judecătorul a decis să atragă răspunderea acestuia pentru modul în care a fost administrată societatea.

Dorel Vîrciu (47 ani) a fost condamnat în 2007 la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani pentru infracţiuni la regimul silvic. Perioada de încercare a expirat în 2010. Bărbatul mai este judecat alte două dosare penale. Unul are ca obiect infracţiuni la legea cecului şi este pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar al doilea, de evaziune fiscală, este la Tribunalul Alba. În 2009, ar fi emis o filă CEC fără acoperire  în valoare de 37.000 de lei, ca plată pentru o firmă din Cluj Napoca.

În proces cu adminsitraţia din Zlatna

Numele lui Dorel Vîrciu este binecunoscut şi administraţiei locale din Zlatna, mai ales prin prisma proceselor civile şi penale, în care au fost părţi în ultimii ani. Unul dintre ele a avut ca obiect cumpărarea unui imobil situat pe platforma fostei uzine din oraş. Potrivit primarului Silviu Ponoran, intenţia lui Dorel Vîrciu ar fi fost să pună mâna pe clădire la un preţ modic şi să o vândă la unul bun.

Instanţa a dat câştig de cauză Primăriei, printr-o sentinţă irevocabilă. Decizia nu l-a oprit pe bărbat să atace tot în instanţă actele de întăbulare a imobilului. La primul termen, Judecătoria Alba Iulia a dat câştig de cauză Primăriei. Recursul se va judeca pe 2 decembrie la Tribunalul Alba. Dorel Vîrciu a mai fost acuzat că ar fi spart locuinţa unui fost poliţist din judeţul Arad, însă a scăpat de cercetarea penală, după ce s-a împăcat cu păgubitul, care şi-a retras plângerea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite