Alba Iulia: Clădirea Palatului Copiilor va fi modernizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Clădirea Palatului Copiilor va fi modernizată
Alba Iulia: Clădirea Palatului Copiilor va fi modernizată

Clădirea în care funcţionează Palatul Copiilor din Alba Iulia va fi reabilitată. Pentru finanţarea lucrărilor a fost alocată suma de 250.000 de lei. La acest moment a fost demarată procedura de licitaţie. Deşi banii au fost alocaţi abia la începutul acestei luni lucrările trebuie încheiate până la data de 31 decembrie.

Palatul Copiilor din  Alba Iulia organizează anul acesta 12 cercuri la care se pot înscrie elevii din clasele a II până în a XII-a. Cursurile, care sunt o activitate extraşcolară, oferită ca alternativă de petrecere a timpului liber pentru tinerii, se desfăşoară în clădirea de pe strada Decebal, la numărul 23.

Lucrări complexe

Clădirea a fost ridicată în anul 1928 şi în ultimii ani nu au mai fost făcute lucrări de reabilitare. Anul acesta a fost alocată, pentru refacerea instalaţiilor dar şi pentru lucrări la acoperiş şi la interioare, suma de 250.000 de lei.

„La acest moment a fost demarată procedura de licitaţie pentru toate  lucrările care se vor face“, a spus directorul instituţiei Dumitru Mălin. Acesta a mai declarat că se aşteaptă să înceapă lucrările la acoperişul clădirii la începutul lunii octombrie. „Trebuie refăcut acoperişul şi schimbată ţigla. Ar fi bine dacă această lucrare va demara cât mai repede, înainte să înceapă ploile“, a mai spus directorul Palatului Copiilor din Alba Iulia.

Sunt programate şi lucrări de tencuială interioară. „Tot din aceată sumă va fi înlocuită instalaţia de electrică şi cea de încălzire. Vor fi schimbate pardoselile şi în băi şi pe holuri va fi pusă gresie şi faianţă“, a spus Dumitru Mălin

Activitate îngreunată


Cu toate că aceste lucrări sunt considerate foarte utile perioada în care se vor desfăşura incomodează activitatea Palatului Copiilor. Până la data de 1 octombrie elevii care învaţă în şcoli din Alba Iulia se pot înscrie la cercurile de teatru, ceramică, pictură, protecţia mediului, muzică instrumentală, macheto-aeromodele.

La fiecare curs ar trebui să se înscrie minim 90 de elevi, ceea ce înseamnă că săptămânal prin clădirea de pe strada Decebal vor trece mai mult de 1.000 de copii cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani.

„Ne va fi destul de greu să ne mişcăm între schelele, dar vom lucra cu rândul pentru a nu pune în pericol elevii care vin la Palat. Lucrările trebuie făcute  chiar şi acum în perioada de activitate. Dacă banii nu sunt cheltuiţi până la data de 31 decembrie sunt cu totul pierduţi şi la anul riscăm să nu mai primim alţii“, a mai spus directorul Palatului Copiilor din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite