Alba: Curtea de Apel a preluat Palatul Administrativ. Prefectura şi Consiliul Judeţean îşi caută sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Administrativ din Alba Iulia a fost transmis din administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin Instituţia Prefectului Alba, în administrarea Ministerului Justiţiei, pentru Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia a fost luată prin hotărâre de Guvern. Instituţia Prefectului Alba şi Consiliul Judeţean Alba, care ocupă primele două nivele ale clădirii, îşi vor desfăşura activitatea în acelaşi spaţiu care va rămâne în folosinţa lor exclusivă, până la mutarea lor într-un sediu propriu.

Trecerea Palatului Administrativ în administrarea Curţii de Apel Alba Iulia este un prim pas care permite instanţei să demareze acţiuni şi proiecte concrete în acest sens.

În perioada imediat următoare obiectivul principal este îmbunătăţirea accesului justiţiabililor la spaţiile publice ale instanţei situate la ultimul nivel al clădirii, prin proiectarea unor lifturi care să permită accesul mai uşor, inclusiv pentru persoanele cu handicap. Clădirea a fost construită în urmă cu aproape 100 de ani şi este monument istoric.

„Pe termen lung însă ne dorim ca Palatul administrativ să redevină Palat al justiţiei, în care sălile de judecată şi celelalte compartimente destinate publicului să fie uşor accesibile iar personalul instanţei să beneficieze de spaţiul necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime, ceea ce nu poate decât să faciliteze accesul cetăţeanului la justiţie şi să contribuie la creşterea calităţii actului de justiţie. Acest deziderat depinde în mare măsură şi de derularea planurilor de mutare ale instituţiilor cu care împărţim la acest moment folosirea clădirii“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite