Alba Iulia: Pagube de milioane de lei după furtunile din ultimele două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Pagube de milioane de lei după furtunile din ultimele două luni
Alba Iulia: Pagube de milioane de lei după furtunile din ultimele două luni

Furtunile ce au avut loc în judeţul Alba în perioada 21 iunie – 10 august au produs pagube materiale în valoare de peste 4,6 milioane de lei. Potrivit unui raport prezentat, ieri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au fost afectate obiective din opt comune şi patru oraşe.

Astfel, vântul puternic a rupt 73 de stâlpi de telefonie fixă şpi peste 1.500 de metri de cablu de telecomunicaţii. Acoperişurile a aproape 50 de case au fost distruse parţial, în timp ce 140 de anexe gospodăreşti au fost inundate.

Grindina a distrus peste 2.300 de hectare de culturi agricole, majoritatea în zona Aiudului. Pagubele produse se ridică la peste 3,3 milioane de lei.

Fenomenele meteorologice extreme au mai afecat drumuri şi poduri. Valoarea totală a pagubelor, calculată de autorităţile judeţene se ridică la 4,6 milioane de lei. 4,4 milioane lei ar trebui să primească administraţiile locale din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Zlatna, Cetatea de Baltă, Fărău, Galda de Jos, Mirăslau, Pianu, Ocoliş, Stremţ şi Şugag, iar restul sumei ar urma să fie alocat Consiliului Judeţean în scopul reparării unui drum.

Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean vor iniţia demersurile pentru alocarea sumelor de bani din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite