Pădurar al Ocolului Silvic Valea Arieşului, cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pădurar din Bistra este cercetat de poliţişti pentru tăiere ilegală de copaci, abuz în serviciu şi fals intelectual. Bărbatul de 31 de ani este angajat în cadrul Ocolului Silvic Valea Arieşului.

Pădurarul este acuzat de poliţişti de faptul că la începutul lunii iunie a tăiat de pe raza cantonului silvic pe care-l are în gestiune şapte molizi pe care i-a vândut unui gater din bistra.

„R.I., de 31 de ani, din comuna Bistra, pădurar în cadrul  Ocolului Silvic Valea Arieşului este suspect că la data de 9 iulie a tăiat, fără drept, de pe raza cantonului silvic pe care-l are în gestiune, şapte arbori, din specia molid, nemercaţi, în valoare de 2.600 lei, iar materialul lemnos rezultat l-a transportat şi valorificat la o instalaţie de debitat material lemnos din comuna Bistra“, se arată în comunicatul IPJ Alba.

Pentru a transporta lemnele, pădurarul a întocmit în fals un aviz de însoţire a mărfii, folosind un bloc de avize destinat Composesoratului comunei Lupşa.

Bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de tăiere ilegală de arbori, abuz în serviciu şi fals intelectual şi pentru recuperarea prejudiciului.
   

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite