PSD vrea schimbarea viceprimarului PDL din Alba Iulia. S-a cerut convocarea Consiliului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Paul Voicu
Viceprimarul Paul Voicu

Evoluţiile de pe scena politică naţională ar putea avea repercursiuni şi la nivelul administraţiei locale din Alba. Consilierii locali PSD din Alba Iulia au iniţiat un proiect de hotărâre ce vizează revocarea din funcţie a viceprimarului PDL Paul Voicu.

Paul Voicu a fost reconfirmat viceprimar în urmă cu aproape două săptămâni, în urma unei alianţe surprinzătoare realizate în Alba între PDL şi PNL. Al doilea viceprimar a fost desemnat liberalul cu cetăţenie româno-italiană, Simone Albani. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a confirmat vineri înregistrarea cererii consilierilor locali ai partidului pentru convocarea Consiliului local în şedinţă extraordinară pentru revocarea viceprimarului Paul Voicu.

Pe lângă cei 4 consilieri PSD, solicitarea a fost semnată şi de 3 consilieri PNL. PSD vrea să îl impună în funcţia de viceprimar pe omul de afaceri Bogdan Medrea, unul dintre finanţatorii campaniei locale a partidului. Pentru a-l impune, însă, PSD mai are nevoie, dacă liberalii vor fi de acord, de cele două voturi ale PP-DD.

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a spus că proiectul de hotărâre va fi analizat şi că ar putea fi luat în considerare de aleşii locali liberali dacă se consideră că este fundamentat. Şedinţa extraordinară ar urma să fie convocată de secretarul Consiliului local în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii.

PSD vrea să aplice aceeaşi metodă şi la Consiliul Judeţean, unde vor să îl impună pe Ioan Florea în locul lui Alin Cucui de la PDL. Şi la Consiliul Judeţean, o posibilă alianţă între PSD şi PNL are nevoie de cele 3 voturi ale consilierilor PP-DD.

Rămâne de văzut dacă aleşii Partidului Poporului vor fi de acord să îi voteze pe cei doi reprezentanţi PSD, atât la Consiliul local cât şi la Consiliul Judeţean. Discuţiile iniţiale dintre cele trei partide prevedeau viceprimari PNL şi PP-DD la Consiliul local, respectiv vicepreşedinţi PSD şi PP-DD la Consiliul Judeţean.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite