S-a rupt alianţa PDL – PNL în Alba: Partidul Poporului are viceprimar la Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Şerdean este noul viceprimar din Alba Iulia
Dorin Şerdean este noul viceprimar din Alba Iulia

„Mariajul“ dintre PDL şi PNL în Alba a durat doar o lună de zile. PDL a rupt înţelegerea şi s-a aliat cu PPDD. Prin urmare, viceprimarul liberal din Alba Iulia a fost revocat, iar în locul acestuia a fost ales un consilier de la Partidul Poporului.

Dorin Şerdean este noul viceprimar al municipiului Alba Iulia. Consilierul local PPDD a fost ales marţi de noua majoritate din Consiliul local formată din Partidul Democrat Liberal şi Partidul Poporului – Dan Diaconescu care deţine 12 mandate din totalul celor 21 în Consiliul local (10 PDL şi 2 PPDD).

Înainte de alegerea lui Şerdean, aceeaşi majoritate a decis revocarea viceprimarului PNL, cu cetăţenie italiană, Simone Albani. Primarul Mircea Hava, preşedintele PDL Alba, a motivat decizia de a realiza noua alianţă prin demersul iniţiat de consilierii liberali, în urmă cu o săptămână, în legătură cu revocarea viceprimarului PDL Paul Voicu.

 „Din păcate alianţa noastră s-a rupt în momentul când s-a propus demiterea viceprimarului nostru. A fost pentru noi un mare semn de întrebare. Mă simt descărcat de orice sarcină în momentul în care au făcut acest lucru. În rest este politică. Am fost deschişi şi am fost bucuros că puteam pune bazele unei alianaţe de dreapta. Lucrurile au ajuns aici datorită lipsei de încredere, datorită faptului că fiecare a încercat să tragă preşul de sub piciorele celuilalt”, a spus Mircea Hava.

Viceprimarul demis a afirmat că motivul principal al schimbării sale din funcţie îl reprezintă faptul că nu a dorit să fie o „marionetă”. „Singura dorinţă pe care am avut-o a fost să ajut oraşul să se dezvolte. Să ajut cetăţenii. Unii doresc să funcţioneze ca şi până acum primăria şi să nu fie deranjaţi“, a afirmat Simone Albani. Acesta i-a transmis lui Dorin Şerdean să nu fie o „marionetă” în funcţia de viceprimar.

Cine este Dorin Şerdean

Dorin Şerdean a precizat că alegerea sa în conducerea primăriei este o reparaţie morală. „Am fost legitimat de cele circa 2.500 de voturi primite personal la alegerile din 10 iunie. Nu m-a legitimat nicio lovitură de palat sau de altă natură. Decizia a fost foarte grea. Personal am fost într-o situaţie ingrată. Am hotărât să iau funcţia de viceprimar împins şi de voturile celor care m-au ales. Voi fi viceprimarul unui municipiu aflat în dezvoltare, al tuturor albaiulienilor“, a declarat Dorin Şerdean.

Noul viceprimar, Dorin Şerdean (preşedinte PPDD Alba Iulia şi vicepreşedinte PPDD Alba) este director general la firma Abado Syn. Dev. Broker SRL, administrator la SC Fininvest Management Mark SRL şi SC Blue Computer Development SRL. Deţine 2.622 mp de teren intravilan în Alba Iulia, o casă şi un apartament în Alba Iulia. În ultimul an a obţinut un venit de 18.000 de lei din salariile de director general şi administrator şi are un credit de 20.000 de euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite