PDL Alba se pregăteşte pentru alegerile parlamentare. Vezi cine vrea să candideze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ
Senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ

PDL Alba a început pregătirile pentru alegerile parlamentare. Membrii partidului care doresc să candideze pot să îşi anunţe oficial intenţia la secretariatul organizaţiei. În urmă cu patru ani, PDL a obţinut trei deputaţi şi doi senatori.

Data limită până la care se pot înregistra candidaturile este 5 septembrie 2012. Senatorul Alexandru Pereş a declarat că limita calendaristică este orientativă şi că ar mai putea fi depuse candidaturi şi după această dată. Deputatul Clement Negruţ a confirmat că ăşi va depune din nou candidatura pentru un nou mandat de deputat în colegiul Sebeş – Blaj. Sentorul Pereş nu a confirmat oficial, dar este aproape sigură candidatura acestuia în colegiul de la Senat, Apuseni – Alba Iulia.

Colegiul deputatului Negruţ este vizat şi de fostul candidat PDL la Primăria Sebeş, Dorin Nistor. În colegiul Alba Iulia este susţinut fostul prefect Ştefan Bardan, în timp ce în zona Cugir – Zlatna sunt mari şanse să candideze interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea. De asemenea, deputatul Corneliu Olar vizează o nouă condidatură în colegiul Munţii Apuseni. În discuţie mai rămâne colegiul senatorial din sudul judeţului care cuprinde cele două colegii de la Camera Deputaţilor: Sebeş - Blaj, respectiv Cugir - Zlatna. Actualul senator Ioan Dobra a plecat la UNPR înainte de alegerile locale. „Sperăm să obţinem cel puţin rezultatele de la alegerile de acum patru ani, lucru perfect posibil”, a afirmat Alexandru Pereş.

Analiza alegerilor şi a referendumului

Biroul Permanent Judeţean al PDL Alba a analizat şi rezultatele de la referendum şi de la alegerile locale. Procentul de 37 la sută prezenţă în Alba la referendum este catalogat drept un rezultat „moderat”, în timp ce rezultatul în alegerile locale este considerat „bun” de liderii organizaţiei.

„Au fost identificate aspecte care nu au funcţionat şi organizaţii cu situaţii conflictuale. Monitorizarea referendumului a fost neglijată de unii dintre colegii noştri. Vom decide ce vom face după ce îi vom asculta şi pe ei ce au de spus. Deocamdată nu putem nominaliza pe nimeni”, a afirmat Alexandru Pereş.  Organizaţii cu probleme au fost indicate cele din comunele Lunca Mureşului, Scărişoara, Vadu Moţilor, Arieşeni şi Şpring (singura localitate unde PDL nu are niciun consilier local) şi din oraşele Cugir, Teiuş, Aiud şi Abrud.

Senatorul a spus că în aceeaşi şedinţă a fost discutată şi modalitatea de alianţe pentru majorităţi în CJ Alba şi consiliile locale din judeţ, susţinând că „fierbe cazanul şi în CL Alba Iulia şi în CJ Alba”. PDL Alba are 45 de primari dintr-un total de 87, peste 800 de consilieri locali şi 16 consilieri judeţeni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite