Opt milioane de euro pentru cea mai mare fabrică de condimente alimentare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Supremia Grup construieşte la Alba Iulia cea mai mare fabrică de ingrediente alimentare din România. Investiţia va însemna şi crearea a 150 de locuri de muncă şi este cea mai mare din Alba Iulia în ultimii 20 de ani.

Compania Supremia Grup, specilizată în producţia de ingrediente alimentare, a demarat recent cea mai mare investiţie privată realizată în Alba Iulia după 1990. Este vorba despre o fabrică de condimente în valoare totală de 8,2 milioane de euro.

Jumătate din această sumă a fost obţinută de la Uniunea Europeană, prin intermediului Fondului Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Restul banilor provin din fondurile proprii ale companiei.

Teren cedat gratuit de Consiliul local

Noua fabrică este construită la marginea oraşului Alba Iulia, în apropierea drumului judeţean Alba Iulia – Ciugud, într-o zonă de dezvoltare economică în care administraţia locală a decis să concesioneze gratuit teren firmelor care se angajează să investească în proiecte a căror valoare depăşeşte cinci milioane de euro. Valoarea terenului urmează să fie recuperată de primărie după finalizarea investiţiei.

image

„Vom încheia cu lucrările de construcţie în luna noiembrie 2010, după care timp de o lună vom instala utilajele şi echipamentele. Producţia va fi pornită în decembrie, cel târziu în luna ianuarie 2011. Am ales să ne dezvoltăm în continuare în Alba Iulia pentru că aici avem sediul. În ţară avem trei depozite la Bucureşti, Bacău şi la Sântimbru, în apropiere de Alba Iulia“, a declarat astăzi proprietarul societăţii, omul de afaceri Levente Bara Hugo.

Finalizarea investiţiei va însemna un plus de aproape 150 de locuri de muncă pentru Alba Iulia. „La momentul actual avem 130 de angajaţi. Odată cu construirea fabricii vom mai crea între 100 şi 150 de locuri de muncă“, a completat patronul firmei Supremia Grup. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare.

Creşteri de profit în 2009 şi 2010

Aproximativ 25 la sută din producţie va fi exportată. „ Ne menţinem în top pentru că avem produse de calitate. Perioada de criză nu ne-a afectat. Am decis să demarăm această investiţie într-o fabrică pentru că în 2009 am avut o creştere a profitului cu 45 la sută, iar în primul trimestru din 2010, cu 48 la sută. Devenise o necesitate să ne extindem. Am facut-o acum pentru că aveam ofertă foarte bună de preţ pentru materiale de construcţii, dar şi pentru utilaje şi echipamente“, a mai spus omul de afaceri.

image

Supremia Grup exportă condimentele alimentare în Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Moldova, Franţa şi Germania, urmând să fie încheiate contracte şi cu parteneri din Danemarca.

Firma a cunoscut o dezvoltare repidă în numai 10 ani. A apărut pe piaţa condimentelor în anul 2000, iar în prezent este printre primii trei producători de pe piaţa condimentelor. În 2009, societatea a avut un profit cifrat la aproximativ 4 milioane de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite