UPDATE „Telefonul chinezesc”: Percheziţii în 7 judeţe împotriva unei reţele de contrabandă cu telefoane FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele au fost aduse la poliţie pentru audieri
Persoanele au fost aduse la poliţie pentru audieri

Poliţiştii din Alba realizează joi dimineaţă 34 de percheziţii simultane  în 7  judeţe, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unui număr de 20 de persoane cercetate pentru importul  şi comercializarea de telefoane mobile contrafăcute. Învinuiţii sunt aduşi penrtu audieri la IPJ Alba.

UPDDATE 21.05: Poliţiştii au identificat 12 dintre învinuiţii de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal, care au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de mâine, 25.11.2011, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor 14.581 de telefoane mobile contrafăcute de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, plăci electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare şi încărcătoare), 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume, 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei,  1.700 euro şi 500.000 forinţi.

UPDATE 17.30 În total, anchetatorii au găsit 12 din cele 20 de persoane pe care le-au căutat în 6 judeţe şi în capitală. Toate vor fi audiate la IPJ Alba şi ar putea  primi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. „Telefonul chinezesc“ le poate aduce până la 7 ani de închisoare.

Persoanele au fost aduse la poliţie pentru audieri

Click pe poze pentru galerie foto

UPDATE 15.45: Poliţiştii au mai adus la Alba Iulia un învinuit din Cluj. În acest moment sunt audiate cinci persoane, una din Alba şi patru din Cluj. Percheziţiile continuă şi la această oră la Arad şi Timişoara. În restul judeţelor percheziţiile au fost finalizate.

UPDATE 14.20: La Alba Iulia au fost aduşi trei învinuiţi din judeţul Cluj, toţi de etnie romă. Aceştia se adaugă învinuitului din Alba adus de dimineaţă pentru audieri. Doi dintre cei căutaţi în judeţul Alba nu au fost găsiţi la domiciliul acestora. Poliţiştii au ridicat mai multe cutii pline cu telefoane contrafăcute (Iphone şi Nokia) care urmau să fie vândute.

UPDATE 10.15: La sediul IPJ Alba a fost adus în cursul dimineţii unul dintre învinuiţii ridicaţi la percheziţiile desfăşurate în judeţ. În orele următoare sunt aşteptaţi restul învinuiţilor din celelalte judeţe.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 34 de percheziţii la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (10 percheziţii), Cluj (9 percheziţii), Arad (6 percheziţii), Galaţi (4 percheziţii), Alba (3 percheziţii), Ilfov (1 percheziţie) şi Bucureşti (1 percheziţie), aparţinând unui număr de 20 de învinuiţi de contrabandă cu telefoane mobile contrafăcute, provenite din China. 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2011, o parte dintre învinuiţi au efectuat, fără autorizaţie, importuri din China de componente de telefoane mobile contrafãcute, care purtau fãrã drept, semne identice cu cele ale unei cunoscute mărci internaţionale de telefoane mobile, pe care ulterior le asamblau şi le comercializau prin intermediul celorlalţi învinuiţi către diferite persoane fizice şi juridice.

La acţiunea denumită „Telefonul chinezesc”, participă 164 de poliţişti, din care 78 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de 86 poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Arad, Timiş, Cluj, Galaţi, Ilfov şi Bucureşti şi sunt folosite 36 de autospeciale de intervenţie. Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul D.G.I.P.I. - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba.

Pe baza mandatelor de aducere cei 20 învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal, vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite