Operaţii pe creier şi la coloană cu aparate de ultimă oră, la Spitalul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul neurochirurg Bogdan Azamfirei de la Spitalul Judeţean Alba va realiza miercuri şi joi două operaţii complicate utilizând aparatură de ultimă generaţie, pusă la dispoziţie, demonstrativ, de către o firmă din SUA.

Este vorba despre două aparte de neuro-navigaţie şi neuro-monitorizare a căror va,oare pleacă de la 60.000 de euro şi poate ajunge până la o jumătate de milion de euro, în funcţie de dotările suplimentare solicitate de beneficiar. Aparatura este pusă la dispoziţie demonstrativ de către compania Medtronic USA.

Miercuri, medicul Azamfirei  va opera un pacient oncologic, cu o tumoră cerebrală pe creier, iar joi, un pacient cu fractură de coloană cervicală. Neorochirurul a declarat că a mai lucrat pe asemenea aparte, dar nu atât de sofisticate. “Aceste dotări medicale uşurează extraordinar munca neurochirurgului, prin multitudinea de informaţii oferite la timp, din corpul bolnavului. În spitalele de dincolo de graniţele de vest ale României nu se mai poate concepe o intervenţie neurochirurgicală fără neuro-monitorizarea pacientului”, a afirmat Bogdan Azamfirei.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, a declarat că achiziţionarea acestor aparate, ar reprezenta un salt tehnologic extraordinar pentru unitatea pe care o conduce. „Vom face lobby pe lângă Consiliul Judeţean Alba, pentru a ne sprijini şi în acest demers,pentru a aduce serviciile medicale din Spitalul Judeţean Alba la standarde europene”, a spus managerul unităţii medicale.

În atenţia Spitalului Judeţean Alba se află deocamdată dispozitivul pentru monitorizare neuronală NIM-Eclipse necesar chirurgiei de coloană, secţiilor ATI, secţiilor neurologie/neurochirurgie. Acest dispozitiv transmite medicului informaţii despre mobilitatea corpului pacientului, despre localizarea unei afecţiuni în creier, pe coloana vertebrală sau oriunde pe traiectoria nervilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite