„Opera din piaţă“ şi „dovleacul hazliu“. Târg de produse agricole la Alba Iulia.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii pot cumpăra produse agricole
Vizitatorii pot cumpăra produse agricole

La sfârşitul acestei săptămâni, de vineri până duminică (23 – 25 septembrie), la Alba Iulia are loc o nouă ediţie a târgului de produse agricole „Apulum Agraria“. Evenimentul aflat la ediţia cu numărul XX se desfăşoară sub titulatura „Produs în Alba“ şi se doreşte a fi o sărbătoare a bogăţiei toamnei.

Locul de desfăşurare va fi spaţiul expoziţional amplasat în parcarea de la capătul Bulevardului Transilvaniei, spre Schit. Vizitatorii târgului vor putea cumpăra fructe şi legume proaspete, brânzeturi, carne, produse apicole şi de panificaţie, pomi şi zeci de specii de flori. Vor fi organizate, ca în fiecare an, expoziţii de animale dar şi de păsări şi animale mici, precum şi prezentări de maşini, utilaje şi echipamente agricole.

Şi de acestă dată sunt aşteptaţi să participe producători de produse tradiţionale şi ecologice din judeţul Alba, dar şi reprezentanţi din Ungaria, respectiv din judeţele înfrăţite Bacs Kiskun şi Tolna. Grupurile şcolare agricole din Jidvei, Blaj şi Ciumbrud şi-au oferit sprijinul în organizarea târgului, alături de o echipă de studenţi voluntari de la specializarea Marketing a Facultăţii de Ştiinţe din Alba Iulia.

Expoziţii şi concursuri

Vizitatorii târgului vor avea ocazia să guste preparate delicioase, precum pastramă de oaie la grătar, la muşteria amenajată în incinta spaţiului expoziţional şi pot să vadă cu ochii lor cum se coace la cuptor pâinea adevărată. Vor fi amenjate expoziţii de animale, păsări, dar şi de maşini şi utilaje agricole performante.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de Ansamblul folcloric „Augustin Bena“ al judeţului Alba şi de un program de dansuri populare susţinute de artişti din Almaşu Mare, Cergău şi Cetatea de Baltă. Organizatorii au pregătit şi în acest an momentul „Opera din Piaţă“, cu scopul de a oferi o altfel de prezentare producătorilor locali şi produselor acestora. Cânăreţi de operă vor interpreta printre vânzători şi cumpărători arii celebre.

Vor fi organizate o serie de activităţi menite să promoveze o viaţă sănătoasă, bazată pe consumul de legume şi fructe produse în gospodăriile din judeţul Alba, cum ar fi: parada bicicletelor decorate cu legume şi fructe, concursul „dovleacul hazliu”, precum şi activităţi de educaţie a gustului pentru copii, acestea din urma încadrate de conceptul Slow Food şi realizate de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania.

Târgul „Apulum Agraria“ va fi deschis în intervalul orar 10.00-18.00. Este organizat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu alte instituţii şi asociaţii agricole din judeţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite