Oferte de Revelion în Alba: meniu tradiţional la pensiuni, specialităţi la restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La pensiunile din Apuseni bucatele şi băutura de Revelion sunt tradiţionale.
La pensiunile din Apuseni bucatele şi băutura de Revelion sunt tradiţionale.

Majoritatea localurilor au menţinut preţurile de anul trecut. Hotelurile şi pensiunile din Alba, au început marele maraton, pentru petrecerea de Revelion. Preţurile diferă în funcţie de numărul de stele şi margarete şi de preparatele care vor fi servite.

Dacă nu v-aţi hotărât încă ce faceţi în noaptea dintre ani, ar fi bine să vă grăbiţi, pentru a prinde un loc în pensiunile sau restaurantele din judeţ. Petrecăreţii care preferă o atmosferă mai liniştită, pot alege ofertele restaurantelor din Alba Iulia. 

La restaurantul hotelului „ Cetate“, de două stele, situat în buricul târgului, pentru 200 de lei, veţi fi răsfăţaţi cu tartar de somon fume pe bărcuţe de andive, medalion de şalău în mantie de zucchini servit în cannelloni de legume, duet de muşchiuleţ de porc împănat şi butuc de muşchi de vită napat cu sos mandera, dar şi vinuri şi fructe asortate.

„Până acum avem cereri pentru 150 de persoane. Noi mizăm pe meniul special, bogat şi deosebit, iar distracţia va fi asigurată de orchestra restauranului. Cei care achită suma integral au parte de o reducere de 20 de lei“, a spus Elena Morar, reprezentant al Hotelului „Cetate“ Alba Iulia.

La restaurantul Hotelului „Astoria“  petrecerea de Anul Nou costă 190 de lei de persoană. „Fiecare invitat va primi un aperitiv, două feluri de preparate calde, prăjituri, tort, iar băutura va fi la discreţie“, a spus Laura Popa, responsabilă cu meniul de Revelion la restaurantul „Astoria“ din Alba Iulia. Tot aici, în noaptea dintre ani, va fi organizată o tombolă cu premii şi un foc de artificii, iar buna dispoziţie va fi asigurată de formaţia Gino.

Revelion la pensiunile din Apuseni

Turiştii pot alege pensiunile din zona munţilor Apuseni, mai ales că Anul Nou este la sfârşitul săptămânii  şi majoritatea au liber câteva zile. La pensiunea „Fely Vis“ din Albac, de două margarete, meniul de Revelion este unul tradiţional şi costă 200 de lei de persoană.

„În fiecare an avem în meniul de Revelion preparate din peşte, mezeluri preparate după reţete tradiţionale, ciorbe specifice locului, dar şi dulciuri preparate în casă. În plus, am pregătit costumul tradiţional moţesc, pe care să-l îmbrăcăm în noaptea de Anul nou, iar pentru oaspeţi avem şi program de muzică populară. Mai avem doar patru camere libere”, a spus Felicia Paşca, administratorul pensiunii.

Cei care aleg cabana „Hanul cu Noroc“  din Vartop, în regim de pensiune completă, pentru patru zile, vor trebui să scoată din buzunar 1.100 de lei de persoană.

La pensiunea „Scărişoara“ situată în apropiere de gheţarul cu acelaşi nume trei nopţi de cazare costă 450 de lei şi includ cazarea, micul dejun, cina şi masa festivă de Anul Nou. Gazdele pregătesc şi  plimbări cu sania trasă de cai la cel mai mare gheţar subteran din lume, dar şi la oamenii locului care se ocupă cu  meştesugul văsăritului, adică al prelucrării lemnului cu unelte tradiţionale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite