"Odinioară în Vinţu de Jos", monografie în patru limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, cu ocazia sărbătorii „Mărie, dragă Mărie“ va fi lansată cartea „Odinioară în Vinţu de Jos“. Evenimentul va avea loc la Căminul cultural din localitate, la ora 15.30, în prezenţa oficialităţilor locale şi a oamenilor din comună.

Monografia este scrisă de Cristian Bota, cu ajutorul informaţiilor culese de la localnici. „Odinioară în Vinţu de Jos“ este o carte de suflet, care continuă tematic seria iniţiată în 2009 prin „Teiuşul de odinioară“.

„Fotografiile, cărţile poştale, documentele care au stat la baza întocmirii lucrării de faţă, mi-au redescoperit locurile strămoşilor mei direcţi, deoarece şi eu provin din familiile Cornea, Suciu, Jurj şi Bota, ceea ce a făcut, pentru mine, din Vinţu de Jos, o localitate cu adevărat dragă inimii mele. Dincolo de implicarea afectivă, timp de câţiva ani, am adunat o bogată colecţie de cărţi poştale, documente, unele încă netraduse în limba română, fotografii şi mărturii ale trecutului vinţenilor“, a spus Cristian Bota.

Pe lângă română, informaţiile cuprinse în volum sunt traduse în engleză, franceză, germană şi maghiară. „Pentru a păstra legătura cu valorile tradiţionale şi cu istoria, am sprijinit această lucrarea care prezintă cronologic, sintetic, trecutul localităţii Vinţu de Jos şi face legătura între vremurile de odinioară şi cele din prezent, într-o manieră originală, lăsând îndeosebi imaginea de epocă să vorbească despre noi şi despre trecutul nostru, mai îndepărtat, sau mai apropiat“, a spus Alexandru Danciu, primarul comunei.

Pentru alcătuirea volumului au fost folosite declaraţiile localnicilor, fotografii din arhivele personale, poze de epocă şi cărţi poştale




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite