Ocna Mureş a rămas fără centrul medical de permanenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După închiderea spitalului din oraş, locuitorii cu afecţiuni primesc o nouă lovitură. De la 1 august centrul de permanenţă care funcţiona în spaţiile spitalului din Ocna Mureş şi-a suspendat activitatea din cauza neachitării serviciilor prestate până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate.

Medicii au încetat să mai facă de gardă deoarece nu şi-au primit salariile. Aici îşi desfăşoară activitatea 16 cadre medicale.

„Centrul s-a închis din două motive. Unul este cel al neachitării salariilor şi cel de-al doilea din lipsa medicamentelor. Medicii au făcut un memoriu şi l-au trimis Casei de asigurări. Am înţeles că se vor întoarce să asigure permanenţa abia după ce se rezolvă problemele“, a spus Marin Aron, viceprimarul oraşului Ocna Mureş.

Până la remedierea problemei, locuitorii sunt îndemnaţi să se adreseze cabinetelor private ale medicilor de familie sau unităţilor medicale din localităţile învecinate. Cel mai apropiat spital se află la Aiud, la 30 de kilometri distanţă.  

La fel ca şi medicii de familie din Ocna Mureş, cei opt medici de familie din centrul de permanenţă de la Baia de Arieş, respectiv Zlatna, nu şi-au primit salariile pe lunile iunie şi iulie. În total cei 32 de medici de familie au de încasat 31.000 lei. Ei sunt plătiţi la oră cu bani de la minister prin Casa de Asigurări de Sănătate Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite