Un român din Occident sare în ajutorul unei eleve bolnave de cancer din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Salcu are nevoie de ajutor
Ana-Maria Salcu are nevoie de ajutor

Ana Maria Salcu, elevă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, diagnosticată cu cancer, are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate, care costă în jur de 20.000 de euro.

Românul care este dispus să o ajute pe Ana Maria Salcu se numeşte Gabriel Zoltan. Este născut în judeţul Alba, iar în urmă cu doi ani s-a stabilit în Franţa, în oraşul Grenoble. Tânărul şi-a manifestat intenţia de o ajuta pe eleva diagnosticată cu cancer pe site-ul alba.adevarul.ro, după ce a citit articolul care făcea referire la organizarea unui concert caritabil pentru Ana Maria.

„Pot eu să o ajut fără niciun ban, ca să poată fi operată, sau în concluzie să învingă cancerul pe care îl are. Atâta doar să-şi plătească drumul până în Franţa, iar de aici o preiau eu să mă ocup de ea pe toată durata şederii ei în Franţa., atât cât este nevoie“, a scris tânărul stabilit în Franţa.

Contactat telefonic, Gabril Zoltan a spus că este dispus să ia legătura cu medicii de la Spitalul clinic universitar din oraşul Grenoble, în calitatea sa de coordonator al unei organizaţii neguvernamentale care sprijină românii care ajung în Franţa.

Costul intervenţiei în străinătate: 20.000 euro

Colegii de clasă ai tinerei au organizat joi seara, un concert caritabil la, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. „Au participat în jur de 400 de persoane, iar suma adunată este de 15.000 de lei şi 600 de euro. Ne bucurăm că oamenii au dat dovadă de sensibilitate şi de generozitate pentru a o ajuta pe eleva noastră, care a încheiat anul trecut şcolar cu media 9,95. Este o tânără foarte talentată şi apreciată de colegi şi profesori“, a spus Grig Udrea, directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

Familia elevei de 16 ani a luat deocamdată legătura cu medicii de la o clinică specializată din Viena. Tânăra are nevoie de o intervenţie chirurgicală, urmată de o protezare a femurului, după ce celelele cancerigene apărute în zona genunchiului s-au extins la osul care leagă genunchiul de bazin. Costurile totale ale intervenţiei în străinătate sunt estimate la 20.000 de euro.

SE POT FACE DONAŢII ÎN CONTUL:
Cod IBAN : RO810014087800320003, deschis la BCR Alba Iulia pe numele SALCU GABRIEL.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite