Oamenii de afaceri din Sebeş în conflict cu primarul Mugurel Sârbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu
Primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu

Investitorii consideră că sunt trataţi cu indiferenţă şi nu sunt susţinuţi în dezvoltarea mediului de afaceri. Primarul a contractat servicii de consultanţă juridică pentru a verifica legalitatea unor acte.

Membrii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOA) din Sebeş nu mai vor să colaboreze cu primarul Mugurel Sîrbu. Oamenii de afaceri reclamă proasta cooperare dintre edilul şef şi cei mai importanţi agenţi economici. Alpin 57 Lux, Kronospan Sebes, Transiviniş, Elis Pavaje sau Schosswender Mobel, sunt doar câteva din firmele care fac parte din asociaţie şi care reprezintă o sursă importantă pentru bugetul local. Din investiţiile private, prin taxele şi impozitele către primărie, anul trecut s-au strâns 28.300.000 lei.

Firmele vreau şosea de centură

Reprezentantul agenţilor economici afirmă că nu sunt sprijiniţi de către actualul primar în demersurile lor pentru bunul mers economic. „Dacă acum doi ani, aveam întâlniri periodice pentru a stabili diverse obiective care să ducă la dezvoltarea oraşului, acum suntem trataţi cu indiferenţă şi nu mai suntem consultaţi cu privire la modul în care sunt folosiţi banii care ajung la bugetul local din contribuţile firmelor la impozite şi taxe“, a spus Adrian Băcilă, preşedintele AOA din Sebeş. Decizia a fost luată cu acordul tuturor membrilor. „Am votat. Situaţia s-a pus în discuţie deoarece primarul nu mai ţine cont de cei care aduc venituri la bugetiul local“, a spus Dan Iviniş, reprezentantul SC Trans Iviniş.

Acesta a precizat că pentru a se face ascultaţi au trebuit să apeleze la Prefectura Alba. „Asociaţia nu reprezintă interesul unui singur investitor, ci al tuturor. Pentru noi, şoseaua de centură reprezintă unul din obiectivele de interes. Dacă o firmă desfăşoară activităţi de transport marfă şi are zece camioane care au cinci curse pe zi, fiecare dintre acestea pierde aproximativ o oră pentru traversarea oraşului. În total sunt 50 de ore în plus, pentru care trebuie plătit printre altele şoferul, motorina, sunt pierderi enorme“, a mai spus Băcilă.

image

Centrul oraşului Sebeş

Lipsa unui Plan de urbanism zonal este o altă problemă pentru investitorii din Sebeş. „Pentru zona de vest a oraşului este nevoie de un plan de dezvoltare. Sunt foarte mulţi investitori în zonă, dar nu s-a realizat încă dotarea cu uitilităţile necesare, apă, canal, căile de acces, transportul angajaţilor“,  a precizat preşedintele AOA din Sebeş.

Audit de 50.000 lei

Primarul Mugurel Sârbu a refuzat să comenteze situaţia. „O să ies public cu o declaraţie abia după ce voi cunoaşte rezultatul auditului“, a spus Sârbu. Primăria Sebeş a contractat servicii de consultanţă juridică în valoare de 50.000 de lei pentru a verifica legalitatea unor acte emise de administraţia locală în ultimii şapte ani. Contractul a fost încheiat cu o societate din Bucureşti şi este valabil până la sfârşitul anului 2010.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite