O altă "oază de verdeaţă" la o grădiniţă din Aiud- Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale din Alba Iulia
Revista presei locale din Alba Iulia

Ziarele locale din Alba Iulia scriu astăzi despre proiectul de amenajare a unui spaţiu verde în Aiud şi despre expoziţia de artă a unei persoane private de libertate, care a reuşit să se afirme şi între zidurile închisorii.

O altă "oază de verdeaţă" la o grădiniţă din Aiud

În şedinţa din această lună, Consiliul Local Aiud a aprobat încheierea acordului de parteneriat dintre autoritatea locală şi Filiala Alba a Serviciului de Ajutor Maltez din România, în scopul accesării programului "Spaţii verzi urbane", ediţia 2010, lansat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, având ca obiectiv amenajarea a peste 900 de mp de spaţiu verde la Grădiniţa nr. 3 din municipiu. În acelaşi context, aleşii locali au aprobat şi cofinanţarea de la bugetul local a proiectului cu suma de 2000 de lei, reprezentând 20 la sută din valoarea totală de 10.000 de lei a acestuia, ne-a informat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud. Cererea de finanţare a fost depusă în 23 februarie 2010, de către Serviciul de Ajutor Maltez din România. Unirea

Arta (care) străbate gratiile oricărei închisori

Vineri, 26 februarie, Penitenciarul din Aiud s-a deschis pentru un eveniment special: o expoziţie de artă plastică semnată de deţinutul Adrian Netotea. Zeci de persoane private de libertate (cum li se spune politically corect deţinuţilor), dar şi numeroşi invitaţi „din libertate” au luat parte la vernisajul expoziţiei lui Adrian Netotea.
Evenimentul a fost posibil datorită strădaniilor conducerii Penitenciarului, a Fundaţiei Inter-Art Aiud şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.
Adrian Netotea are 34 de ani şi e din judeţul Sibiu. În anul 2008 Adrian Netotea s-a aflat printre cei 19 artişti plastici români şi străini participanţi la Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Prison-Art”, o premieră la acea vreme realizată de către Fundaţia Inter-Art din Aiud.
În 2009, Adrian Netotea a fost unul dintre artiştii solicitaţi (el fiind deţinut în închisoare, alţii venind din libertate) să dea o altă imagine zidurilor interioare din penitenciarul aiudean. Informaţia de Alba


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite