Nu sunt bani pentru reabilitarea Bazinului olimpic din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza sportivă a fost predată de primărie Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru derularea lucrărilor. Proiectul de reabilitare  a fost redus de la 30 de milioane de lei la 8 miloane de lei.

Lucrările de modenizare a Bazinului olimpic din Alba Iulia sunt în aşteptare de aproape un an de zile. Încă din luna iunie 2009, baza sportivă a fost predată de Primăria Alba Iulia Companiei Naţionale de Investiţii, prin intermediul căreia trebuie să se deruleze lucrările. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 30,2 milioane lei (7 milioane de euro). În urma avizării unui consiliu interministerial, pentru proiectul de finanţare s-a acordat doar suma de 8 milioane de lei. Banii urmează a fi folosiţi pentru reabilitatea şi modernizarea clădirii ce adăposteşte bazinul de înot. 

„Nu sunt bani“

Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia a precizat că instituţia contribuie doar cu o sumă modică la această investiţie. „Licitaţia a fost demarată prin CNI, iar noi urmează să contribuim cu un procent de doar 2 la sută.  Lucrările exterioare nu s-au acceptat la finanţare pe programul guvernamental. Nu am obţinut fondurile necesare“, a spus Silvia Moldovan.

Proiectul iniţial presupunea amenajarea bazinului de înot la exterior cu bazin de colectare, două terenuri de tenis, un teren de minibaschet, o zonă de joacă pentru copii, parcare, pavilion administrativ şi pavilion pentru sportivi. „Consider că e mai important să se amenaje clădirea bazei sportive, iar când vom avea fondurile necesare, să dezvoltăm aceste facilităţi. Ele ar fi foarte bine venite, dar nu avem capacitatea să le susţinem, nu sunt bani. Până la acest moment, nu sunt semne din partea CNI de începere a lucrărilor de reabilitare a Bazinului olimpic“, a mai spus directorul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia. 

Peste 400 de persoane pe zi

Bazinul olimpic reprezintă un punct de atracţie pentru albaiulieni. „Cum a venit vara şi ştrandul nu este deschis, vin aici cu prietenii să ne răcorim. Pe lângă distracţie, ne menţinem şi condiţia fizică“, a spus Marius Rusu, de 22 de ani, student. Baza sportivă nu duce lipsă de clienţi. „Avem o medie de 400 de persoane  zilnic. Sunt în jur de 200 de copii de la liceul sportiv care fac aici ore de înot şi tot atâtea persoane care vin la cursuri de iniţiere şi agrement“, a mai Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite