Nou născut mort la Spitalul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a decedat la Spitalul Judeţean
Fetiţa a decedat la Spitalul Judeţean

Un nou născut a murit aseară la Spitalul Judeţean Alba. Părinţii copilului, care s-a născut prematur în luna a opta, au spus că fetiţa lor se simţea bine cu câteva ore înainte de a fi anunţaţi că a murit.

Melentina Blăjan a dat naştere, luni seara, prin cezariană, unei fetiţe. Copilul s-a născut prematur la opt luni şi a decedat în seara joi, de 4 martie. Rudele copilului spun că micuţul se simţea bine joi, la ora 19.00, dar că a fost declarat mort la ora 22.00.

Probleme la naştere

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Doru Drăgan, spune că în acest caz nu este nevoie de o anchetă internă deoarece medicii de pe secţia de nou născuţi au procedat corect.

 „Este vorba despre o femeie din zona Munţilor Apuseni, care a avut o sarcină nesupravegheată medical. Femeiea are RH negativ iar copilul avea probleme medicale incompatibile cu viaţa. Nou născutul a fost supravegheat şi monitorizat permanent“, a spus Doru Drăgan. Rudele copilului spun că ei ştiau că micuţa se simţea bine joi şi că nu le-a venit să creadă când au aflat despre moartea fetiţei.

„Cumnata mea a născut prin cezariană luni seara şi toul părea să meargă spre bine. Marţi şi miercuri copilul se simţea binişor iar joi seara la ora 19.00 totul era bine. La 22.00 am aflat că a murit copilul“, a spus Sorin Coacăză, unchiul nou născutului decedat. Acesta a completat că părinţii vor decide ce acţiuni vor demara după ce vor primi documentele constatatoare de la medicul legist.

În urma examenului anatomo-patologic s-a stabilit că fetiţa suferă de boala membranelor hialine, care apare la aproximativ 15% dintre copiii născuţi prematur. Medicul legist a nstabilit că fetiţa a murit din următoarele motive: stop cardiorespirator, distelectazie pulmonară bilaterală, hemoragie difuză plămân stâng, prematur grad II.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite