Nicolae Stanciu a debutat în prima Ligă la 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 17 ani, Nicuşor Stanciu a furat ochii marilor echipe. A trecut prin botezul primei divizii tocmai la meciul cu Steaua Bucureşti, pe care Unirea Alba Iulia l-a câştigat cu 2-1.

Profil:
Născut la: 7 mai 1993, Alba Iulia
Studii: Elev în clasa a X-a la Liceul Sportiv Alba Iulia.
Familie: Un frate şi o soră

Nicuşor, cum îi spun prietenii, a început fotbalul destul de târziu, la doar 11 ani. Primul său antrenor a fost Sandu Kalanyos, sub comanda căruia a reuşit să progreseze enorm. „A fost greu la început, dar pe urmă m-am integrat bine în grup şi n-au mai fost probleme“, afirmă talentatul mijlocaş unirist despre primele sale amintiri din sportul rege. 

Debut în Liga secundă la 15 ani

De la 11 ani, tânărul a renunţat la copilarie în favoarea fotbalului, iar sacrificiul i-a fost răsplatit. La 15 ani a debutat în Liga a II-a, la meciul cu Corvinul Hunedoara (4-1). „Trebuie să-i mulţumesc antrenorului Şunda pentru asta . Am avut emoţii multe deoarece aveam doar 15 ani, dar băieţii m-au ajutat mult în teren şi totul a decurs bine”, povesteşte Nicolae Stanciu. 

Debutul în liga secunda a fost umbrit  în 2008, când fotbalistul s-a accidentat, fiind operat la menisc şi la ligamentele încrucişate. „A fost foarte greu . Perioada de recuperare lungă, dar cel mai greu a fost să stau departe de teren şi de minge şapte luni“, spune mijlocaşul. Accidentarea nu l-a determinat pe jucător să renunţe la fotbal, s-a ambiţionat şi a revenit la echipa de juniori, unde nu a rămas prea mult timp deoarece a fost rechemat la gruparea din prima ligă.

„A fost o periodă mai grea de pregătire, dar antrenorul Neluţu Popa m-a ajutat să trec peste ea.  La juniori am prins iarăşi încredere în forţele proprii. M-au ajutat antrenamentele lui! La echipa mare făceam rar antrenamente cu ceilalţi juniori, doar două şedinţe pe săptămână. Practic, revenirea s-a produs în momentul  în care am  fost luat în lotul pentru cantonamentul din Antalya.  Acolo m-am pregătit bine şi am jucat în fiecare meci“, a mărturisit mijlocaşul alb-ngerilor.

A jucat contra Stelei

La nici 17 ani, fotbalistul albaiulian a debutat pentru Unirea Alba Iulia şi în Liga I. Stanciu a fost introdus pe teren la meciul cu Steaua sde la începutul acestei luni, iar prestaţia lui a fost foarte bună. „Nu am avut emoţii pentru că ştiam că nu poate fi rău. După prima repriză am văzut că Steaua nu joacă aşa bine. Am  intrat şi mai bine în meci şi mă bucur că am câştigat şi i-am îndepărtat de titlu”, a mai adăugat Stanciu. 

image

Introdus pe teren şi în jocul de la Galaţi, mijlocaşul a impresionat din nou chiar dacă Unirea a pierdut.  „Eu îi las pe alţii să aprecieze jocul meu, dacă am jucat bine sau nu. Încerc să dau totul pe teren de fiecare dată indiferent de miza jocului. Îmi pare foarte rău că am pierdut cu Oţelul pentru că puteam spera la salvarea de la retrogradare“,  a mai spus fotbalistul.  

În iarna acestui an, echipe din străinătate s-au interesat de soarta fotbalistului din Alba Iulia, însă oficialii de pe Cetate  au refuzat să-l cedeze pe Stanciu.  „Nu ştiu nimic despre acest lucru. Tratativele se poartă la nivelul conducerilor nu cu jucătorii. Sunt la Alba Iulia şi încerc să joc cât mai bine pentru acest club, să dau tot ce am mai bun aici, apoi vom vedea dacă au fost adevărate sau nu zvonurile sau ofertele acelea”, a mai spus tânărul jucător.

Ce fotbalist ai ca model?
N.S.: De afară îmi place Ivica Olic deoarece compensează lipsa de talent prin foarte mută muncă şi e modest. Din ţară îmi place Adrian Cristea, e foarte talentat, are tehnică bună, însă viaţa extrasportivă l-a adus unde este acum.

La ce echipă din străinătate ţi-ai dori să evoluezi?

N.S.: Echipa mea preferată e Bayern Munchen, dar mi-aş dori să evoluez în Anglia la o echipa de acolo. Ştiu limba engleză destul de bine, iar publicul de acolo e minunat.

Ce-i place:  „Îmi place să stau cu prietenii mei cei mai buni. Îmi plac orele de sport când ne jucăm în sală şi îmi mai place să joc biliard“.

Ce nu-i place:  „Nu-mi plac oamenii mincinoşi, oamenii care vorbesc de fotbal şi nu ştiu să dea cu piciorul în minge. Detest ora de desen pentru că trece greu, iar eu nu sunt talentat la această materie”.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite