Nicolae Puşcaş i-a cazat pe Iliescu, Constantinescu şi Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Puşacaş este directorul hotelului Parc din Alba Iulia, pe care îl conduce din 1974. De-a lungul timpului a avut ocazia să cazeze personalităţi din  toate domeniile, artişti, creatori de modă sau chiar oameni politici, şefi de stat sau de guvern, miniştri sau ambasadori.

Născut: la 2 ianuarie 1950, în satul Cergăul Mare din judţul Alba
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti
Familie: căsătorit

Nicolae Puşcaş este de părere că cel mai important lucru în industria hotelieră este calitatea serviciilor pe care hotelul le oferă. „Promovarea se face în primul rând din om în om. O persoană care a fost mulţumită de felul în care a fost cazată, de masa pe care a servit-o va recomanda hotelul şi altor cunoscuţi“, a spus directorul. Nicolae Puşcaş spune că importante sunt şi schimbările pentru a ţine pasul cu cerinţele celor care trec pragul hotelului.

„Primul corp de clădire ridicat va intra în aproximativ trei luni în proces de reabilitare şi va ajunge la patru stele, aşa cum are aripa nouă în perioada 2003-2005“, a explicat directorul. Pentru a obţine cele patru stele trebuie să se respecte mai multe norme. „Există o normativă care trebuie respectată care impune spaţiul de cazare al unei camere, suprafaţa băii şi alte lucruri. Spre exemplu camerele trebuie să aibă mini-bar, dotare cu telefon, televizor, internet şi obligatoriu lenjerie albă, călcată pe paturi“, a spus Nicolae Puşcaş.

Turism de afaceri

Directorul hotelului Parc spune că Alba Iulia are un potenţial turistic important care trebuie expluatat. „Dacă proiectele legate de Cetate voer fi finalizate vom avea turism adevărat în trei, cinci ani, probabil la nivelul Sibiului. Avem un potenţial turistic uriaş“, a spus Nicolae Puşcaş. Până la dezvoltarea turistică un segment important de cienţi ai hotelului sunt oamenii de afaceri.

image

„Anul trecut s-a simţit criza dar în continuare am avut conferinţe sau seminarii găzduite în hotel. Turismul de afaceri este un secment important pentru dezvoltarea unui hotel“, a explicat directorul Hotelului Parc. Pentru a putea atrage însă oamenii de afaceri este necesară o sală de conferinţe cu toate dotările de la laptop până la videoproiector sau microfoane mobile.

Gazdă pentru VIP-uri

Seminariile de afaceri sunt aproape la fel de greu de organizat ca şi vizitele unor oameni importanţi. Nicolae Puşcaş spune că a avut ocazia să cazeze şefi de stat şi de guvern. „În afară de Ceauşescu am dat mâna, de mai multe ori cu  toţi preşedinţii României, după 1989. Este protocol de grad 0 atunci când vine un şef de stat. Totul este controlat, fiecare produs care se pune în mâncare şi este asigurată pază drastică. Ceilalţi oaspeţi ai hotelului nu trebuie însă deranjaţi“, a spus directorul.

Pe lângă oficialităţi Nicolae Puşcaş a avut ocazia şă cunosacă şi vedete. „Stela şi Arşinel, Florin Piersic, Tudor Gheorgeh, Dorel Vişan, Cătălin Botezatu, au trecut pe la hotel. L-am avut oaspete şi pe regretatul Ştefan Iordache. I-am cunoscut pe toţi şi toţi mi-au plăcut. Mie îmi plac oamenii“, a mai spus Nicolae Puşcaş.

Cum vi se par hotelurile din străinătate?
N.P.: Ceea ce mi-a plăcut am încercat să implementez şi în la Alba Iulia. Am văzut însă şi hoteluri care se laudă cu patru stele şi nu au mai mult de trei, nu este totul perfect. În străinătate se taxează însă mai mult pentru că sunt în oraşe turistice. Noi avem ce arăta în Alba Iulia, avem Cetatea. Alţii au doar pietricele şi le pun în valoare. Aşa trebuie să facem şi noi.

Ce-i place: Îmi place să călătoresc. De câte ori am un pic de timp liber urc în maşină şi plec prin ţară sau în afară, depinde de cât timp am. Ultima oară am fost la Viena împreună cu nepoţica mea Tia.

Ce nu-i place:  Nu-mi plac proştii şi din păcate sunt mulţi. Mă deranjază cei care mint, cei care se prezintă în altă lumină decât cea adevărată. Oamenii care nu au curajul să fie sinceri cu cei şi cu cei din jurul lor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite