Nicolae Manolescu la Universitatea din Alba Iulia: „Mă regăsesc foarte puţin în generaţia de astăzi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Aula Magna a Univerităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a fost neîncăpâtoare pentru studenţii şi scriitorii veniţi la întâlnirea cu academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a adresat tinerilor un îndemn spre lectură.

„Nu mai vreau să vorbesc despre mine şi despre literatură. Nici despre generaţia mea. Vreau să mă adresez vouă, tinerilor, studenţilor,  şi să vă vorbesc despre voi. E o mare distantă între generaţii. Noi cei care avem acum o vârstă, fiind la sfârşit de carieră, ne putem recunoaşte într-o anumită măsură în generaţia de astăzi. Din păcate, eu personal, mă regăsesc foarte puţin în această generaţie. Extrem de puţin. Asta nu înseamnă că generaţia noastră a fost mai bună şi că a voastră e proastă. Fiecare generaţie are de toate, în afară de ceea ce-i lipseşte“, le-a spus Manolescu studenţilor prezenţi în Aula Magna a Universităţii din Alba Iulia.

El a precizat că universitatea e cu adevărat punctul de plecare în formarea intelectuală şi a adresat tinerilor un îndemn spre lectură.  Traducătorul Irina Horea le-a vorbit studenţilor despre importanţa traducerilor, iar scriitorul Gabriel Chifu a recitat mai multe poeme de-ale sale.

image

„Am iniţiat acest proiect din dorinţa de a oferi cetăţenilor cultură de calitate şi din dorinţa de a atrage cât mai mult dintre tinerii noştrii către lumea cărăilor, într-un mod dinamic, în care au ocazia de a se întâlni cu marii autori, de a-i vedea, de a dialoga cu ei”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Evenimentul a fost organizată de Consiliul Judeţean şi filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite