Alba Iulia: Neutralizarea apelor acide de la Valea Şesii a fost reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Neutralizarea apelor acide de la Valea Şesii a fost reluată
Alba Iulia: Neutralizarea apelor acide de la Valea Şesii a fost reluată

Societatea Cupru Min SA Abrud, proprietarul exploatării miniere de la Roşia Poieni, primeşte, începând de astăzi, energie electrică la tensiune minimă tehnologică, după semnarea unui nou contract cu Electrica SA. Acest lucru permite reluarea procesului de neutralizare a apelor acide din iazul de decantare de la Valea Şesii.

Procesul a fost suspendat în urmcă cu două luni, după denunţarea unilaterală a contractului de cooperare între Energo Mineral SA Bucureşti şi Cupru Min SA.

Potrivit deputatului Clement Negruţ, Ministerul Economiei s-a angajat să asigure fondurile necesare pentru plata facturilor curente ale societăţii Cupru Min până la sfârşitul anului.

Suma se ridică la aproximativ 400.000 de lei. Exploatarea minieră are, însă, datorii istorice de 70 milioane lei numai la energie electrică. Negruţ a mai spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că societatea de stat din Abrud are rezerve de var de 14.000 de tone, care asigură neutralizarea iazului de la Valea Şesii pentru o perioadă de 6-7 luni de zile.

Parlamentarul a completat că reprezentanţii Ministerului Economiei au iniţiat porcedura de privatizare a explotării miniere din Munţii Apuseni. “Societatea va fi trecută în lichidare voluntară. Va fi în mod sigur o privatizare totală sub rezerva unor clauze clare în ceea ce priveşte activitatea de exploatare de la Cupru Min mai ales că va fi cedată şi licenţa de exploatare", a afirmat Clement Negruţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite