„Natură moartă cu nepot obez“, spectacolul ce va încheia Festivalul de teatru „Poveşti“ de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Teatrul Odeon/Imagine din spectacolul „Natură moartă cu nepot obez“
Foto Teatrul Odeon/Imagine din spectacolul „Natură moartă cu nepot obez“

„Poveştile“ jucate pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Alba Iulia au ajuns la final. Piesa „Natură moartă cu nepot obez“ jucată de actorii de la Teatrul Odeon din Bucureşti încheie ediţia din acest an.

Timp de cinci zile, regizori, scenografi şi actori români şi străini de primă mână şi mii de spectatori s-au întâlnit la Alba Iulia,  pentru a sărbători creaţia şi creativitatea artistică. Totul în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti“.

Oferta culturală a celei de a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti“ a fost bogată şi variată, cuprinzând producţii reprezentative ale marilor teatre româneşti, precum Bulandra, ACT, Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul de Stat din Oradea. Printre numele sonore care au strâns ropote de aplauze la Alba Iulia au fost artişti precum  Mircea Diaconu, Marcel Iureş şi Maia Morgenstern.

Pe scena Festialului au evoluat şi trupe din Belgia, Marea Britanie, Franţa şi Bulgaria. Spectacolele s-au jucat la „Teatrul de Păpuşi „Prichindel“, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenţilor, iar unele chiar în aer liber.

Programul integral al ultimei zile a Festivalului  Internaţional de Teatru „Poveşti
10.30    CAFEAUA CU TÂLC, Conferinţă de presă/ Club Festival, (Art Cafe Downtown)
PREZENTARE ATELIER SCENOGRAFIE, Club Festival (Art Cafe Downtown)
11.00 FABULOASA CĂLĂTORIE A DOMNULUI NOSTOC, regia Radu DINULESCU, Teatrul de Marionete Arad / Sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, Spectacol pentru copii (50 min.)
12.00 VRĂJITORUL DIN OZ, regia Dan MIREA, Teatrul de Stat Oradea / Casa de Cultură a Studenţilor, Spectacol pentru copii (60 min.)
13.00 PREZENTARE ATELIER SCULPTURĂ, ALEA
16.00 PREZENTARE ATELIERE SCRIERE DRAMATICĂ, REGIE, ACTORIE, Casa de Cultură a Studenților - Sala Oglinzilor
17.30 TANGOU FINAL, regia Moshe YASSUR, Teatrul Evreiesc de Stat București / Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, Spectacol pentru tineri şi adulţi (120 min.)
20.00 NATURĂ MOARTĂ CU NEPOT OBEZ, regia Eugen FĂT, Teatrul ODEON Bucureşti / Casa de Cultură a Sindicatelor, Spectacol pentru tineri şi adulţi (80 min.)
ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI
21.30 VAMA, Concert pentru tineri şi adulţi (60 min.) / Pavilion



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite