180.000 de lei, costul spectacolelor de Ziua Naţională de la Alba Iulia. Vezi ce onorarii au artiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul aniversar al Filarmonicii de Stat Cluj începe diseară la ora 19.00 (foto: adevarul)
Concertul aniversar al Filarmonicii de Stat Cluj începe diseară la ora 19.00 (foto: adevarul)

Cele mai mari sume le vor încasa artiştii de la formaţiile Mozart Roks, Holograf şi Zdob şi Zdub. Concertele clasice vor fi prezentate de realizatorul TV Robert Turcescu, care şi-a negociat o remuneraţie de 7.900 de lei.

Administraţia din Alba Iulia a primit din partea Guvernului 400.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de Ziua Naţională. La utlima întâlnire a consilierilor locali a fost prezentată lista detaliată a cheltuielilor.

Cea mai mare sumă, 43.000 lei,  o vor încasa artiştii care vor evolua pe scenă la concertul Mozart Rocks. Lucrări ale unor commpozitori clasici vor fi interpretate de Filarmonica „Transilvania“  acompaniată de 13 rockeri de la Mozart Rocks. Pentru concertul susţinut la Alba Iulia, Holograf va primi 42.000 de lei, iar trupa Zdob şi Zdup 40.000 de lei.

Pentru prezentarea concertelor clasice, Mozart Rocks şi Opera Grup Project, realizatorul TV, Robert Turcescu, va încasa 7.900 de lei. Cazarea şi masa invitaţilor la evenimentele de Ziua Naţională va costa 44.000 de lei. Firma Salprest, cea care se ocupă de curăţenia oraşului Alba Iulia, va încasa 15.000 de lei pentru salubrizarea zonelor în care vor avea loc evenimentele. Consumul de energie electrică pe parcursul manifestărilor de Ziua Naţională a fost estimat la 10.000 de lei.

Pentru focul de artificii se vor cheltui 13.200 de lei. Programul se întinde pe parcursul a zece  zile şi include acţiuni şi evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, dar şi concerte care vor acoperi toate gusturile: pop, rock, muzică clasică, jazz, colinde şi folclor.

Executivul a alocat, în total,  suma de 800.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de aniversarea, la Alba Iulia, a Zilei Naţionale a României. Jumătate din sumă este gestionată de Prefectura Alba. Programul se întinde pe parcursul a zece  zile şi include acţiuni şi evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, dar şi concerte care vor acoperi toate gusturile: pop, rock, muzică clasică, jazz, colinde şi folclor.

Tabelul defalcat al alocării pe evenimente al celor 400.000 de lei de la Guvern

Tabel cheltuieli Yiua Naţională
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite