NUP pentru primarul din Alba Iulia în dosarul drapelului cu şase culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mircea Hava
Primarul Mircea Hava

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit neînceperea urmăririi penale de la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia în dosarul privind drapelul cu şase culori arborat pe clopotniţa Catedralei Ortodoxe în urmă cu un an, cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie 2010.

Plângerea penală a fost depusă de preşedintele PSD Alba Ioan Dârzu  împotriva primarului Mircea Hava, a prefectului Ştefan Bardan, a preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Dumitrel şi a persoanei care a realizat mesh-ul pus pe clopotniţa Catedralei. Acuzaţia a fost aceea de ofensă adusă unor însemne naţionale.

Plângerea împotriva lui Bardan şi Dumitrel a fost făcută pe motiv că apăreau pe invitaţii şi pe afişe ca şi organizatori ai manifestărilor, în calitate de reprezentanţi ai instituţiilor pe care le conduc. Împotriva acestora nici nu au fost efectuate acte în dosar pentru că în opinia procurorilor nu au avut nicio implicare în amplasarea mesh-ului. Tot neînceperea urmăririi penale a primit şi Adrian Docea, persoana care a realizat mesh-ul respectiv care a provocat un scandal la nivel naţional.

Pe lângă roşu, galben şi albastru apăreau şi alte culori printre care şi portocaliul, care reprezintă culoarea partidului din care face parte primarul Mircea Hava (PDL). Ioan Dîrzu poate face plângere împotriva rezoluţiei procurorilor la instanţa de judecată, în termen de 20 de zile de la comunicarea acesteia. Procurorii au constatat că nu este vorba despre un drapel naţional ci despre un mesh publicitar, realizat pentru a promova noul logo al oraşului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite