Muzeul din Alba Iulia face bani frumoşi din lucrările de cercetare arheologică la autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia scoate bani frumoşi de pe urma activităţilor de cercetare arheologică desfăşurate în zona în care se construieşte autostrada Colidorul IV. În 2011 a încasat aproximativ 950.000 de lei din aceste activităţi.

Muzeul a primit 650.000 de lei în urma lucrărilor de cercetare arheologică pe tronsonul de Autostradă dintre Deva şi Orăştie. O sumă de 300.000 de lei a fost încasată pentru activităţile similare de pe tronsonul de ocolire a Sebeşului. Costurile totale ale lucrărilor de descărcare arheologică pe acest tronson al autostrăzii se ridică la aproximativ 850.000 de lei.

Banii încasaţi sunt cheltuiţi, în principal, pe investiţii în infrastructura instituţiei. În 2012 se intenţionează înlocuirea centralei termice şi modernizarea sistemului de furnizare a căldurii cu costuri estimate la 100.000 de euro. În 2011, instituţia a avut venituri extrabugetare totale de 1,2 milioane de lei.

Diferenţa faţă de lucrările de cercetare arheologică o reprezintă veniturile realizate de centrul naţional de restaurare a cărţii, vânzarea de bilete şi de obiecte produse de muzeu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite