Alba Iulia: Poliţia şi jandarmeria se pregătesc de sărbătoarea de pe Muntele Găina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Poliţia şi jandarmeria se pregătesc de sărbătoarea de pe Muntele Găina
Alba Iulia: Poliţia şi jandarmeria se pregătesc de sărbătoarea de pe Muntele Găina

Un număr de 110 poliţişti şi 80 de jandarmi vor asigura ordinea la manifestarea „Târgul de fete” de pe muntele Găina ce va avea loc sâmbătă şi duminică, 18 – 19 iulie 2009.

Se va urmări, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, a oricăror încercari de a se perturba liniştea şi ordinea publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ.

De asemenea, oamenii de ordine se vor preocupa de prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite şi luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitand de zonele aglomerate, încearcă sau comit furturi din buzunare, din locuri amenajate pentru depozitarea şi valorificarea produselor.

Poliţiştii vor asigura şi fluidizarea traficului pe cele două sectoare de drum pe care se face accesul, respectiv coborârea de pe munte.

Amatorii de excursii montane sunt sfătuiţi să folosească un echipament adecvat, să nu se abată de la traseele marcate, să aibă asupra lor cel puţin un mijloc tehnic de comunicare, să dovedească respect faţă de natură  şi, cel mai important, să plece la drum doar după consultarea unor persoane avizate (jandarmi montani, salvamontişti, ghizi, pădurari).

Pe muntele Găina sunt aşteptaţi mii de turişti, în condiţiile în care este foarte probabilă prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite