Muniţie rămasă din al doilea război mondial, descoperită în Şanţurile Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În partea sudică a Şanţurilor Cetăţii Carolina s-a descoperit ieri o mină antipersonal. Muniţia rămasă din al doilea război mondial, a fost ridicată şi transportată de către pompieri în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Cu această ocazie pompierii reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate.

"Nu se ating muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte; se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă; muniţiile descoperite nu se introduc în foc; să nu se demonteze focoasele sau a alte părţi componente şi nesecţionate; să nu se ridice, transporte sau să se folosească muniţiile pentru diferite activităţi sau ornamente; să fie anunţate autorităţile de către cei care le-au descoperit sau dacă oamenii au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate la fel să anunţe autorităţile administraţiei locale, Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Dispeceratul unic Integrat 112“, a precizat Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite