Munca în Italia asigură traiul celor rămaşi fără serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă: Albaiulienii se interesează de ofertele străinilor
Arhivă: Albaiulienii se interesează de ofertele străinilor

Albaiulienii au şansa să plece în străinătate pentru a lucra în hotelurile din Italia. După ofertele de muncă în agricultură din Spania şi Danemarca, Italia le oferă şomerilor români o nouă oportunitate.

După ce în 2009 peste 22.000 de persoane din Alba au rămas fără un loc de muncă, iar 2010, în primele trei luni alte 1000 de persoane, piaţa de muncă din Europa vine cu oferte noi. În luna februarie la Teiuş a fost organizată a doua bursă naţională din 2010 pentru persoanele care doreau să muncească în Spania în agricultură. Luna aceasta albaiulienii care vor să peste graniţă pot opta pentru domeniul hotelier.

„Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, de această dată la Bucureşti, o selecţie pentru un număr de 530 de posturi, în domeniul hotelier, în Italia, muncă sezonieră-sezonul estival 2010, pentru diverse ocupaţii“, a declarat directorul AJOFM Alba, Corneliu Engi. Dacă primele oferte venite anul acesta se adresau femeilor, de această dată oferta este şi pentru bărbaţi. „Pot opta pentru unul dintre aceste locuri de muncă singurele condiţie pe care trebuie să o îndeplinească o persoană este să aibă maxim 40 de ani pentru spălatorii de vase şi cameriste şi 35 de ani pentru celelalte ocupaţii“, a explicat directorul AJOFM Alba.

Banii câştigaţi asigură traiul pentru câteva luni

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba sunt optimişti în ceea ce priveşte posibila prezenţă a oamenilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru Italia care va avea loc în perioada 26-28 aprile 2010 la Bucureşti. „Albaiulienii aflaţi în situaţii materiale dificile sunt interesaţi de locuri de muncă bine plătite. Un contract de câteva luni le poate aduce câteva mii de euro“, a afirmat Corneliu Engi.

Remuneraţia celor care muncesc în domeniu hotelier va fi între 900 şi 1200 de euro. Doritorii îşi pot depune CV model EUROPASS, tehnoredactat (obligatoriu) în limba italiană şi limba română, la sediul AJOFM Alba din Alba Iulia, strada  Nicolae Titulescu, nr. 10B, la biroul Consiliere -Mediere, până în data de 22.04.2010, ora 16.00.

Albaiulienii aflaţi în dificultate financiară şi imposibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă în în ţară, au început deja să se intereseze de astfel de contracte. „Am rude în Italia şi stiu că trec printr-o perioadă grea. Nu vreau să le cer ajutorul pentru că ştiu că e dificil. Va fi extraordinar dacă voi reuşi să prind un contract că astfel nu voi depinde de nimeni şi nu voi fi nevoită să apelez la alţii“, a spus Cristina Voicu, 37 ani, şomeră.

„Oamenilor nu le este uşor dar vin foarte des la noi la ghişee şi întrebă de locuri de muncă în străinătate. Au datorii pe care trebuie să le achite şi au nevoie de locuri de muncă“, a explicat Corneliu Engi. Plata pentru munca prestată în ţările Europei se face în funcţie de orele de muncă. Pe săptămână se va muncii între 30 şi 37 ore.

Cei care au petrecut deja o perioadă bună în străinătate se reîntorc în ţară de unde la scurt timp pleacă din nou dezamăgiţi. „Am venit din Italia toamna trecută. Am lucrat în construcţii, însă firma la care eram angajat a concediat mulţi muncitori şi era în prag de faliment. Vreau să obţin un nou contract tot în Italia pentru că deja cunosc limba şi oamenii“, a Vasile Laurean, 29 ani, şomer.    

Locuri de muncă disponibile pentru Italia:

Bucătar/ ajutor bucătar - 20 locuri
Spălător vase - 90 locuri
Cameristă - 150 locuri
Personal de intreţinere - 35 locuri
Ospătar - 160 locuri
Portar - 25 locuri
Personal pentru recepţie - 35 locuri
Hamal - 15 locuri

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite