Multipleţi din Transilvania, prezenţi la ziua surorilor Danciu din Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alesia, Andrada şi Luana Danciu şi-au sărbătorit ziua de naştere alături de ceilalţi multipleţi.
Alesia, Andrada şi Luana Danciu şi-au sărbătorit ziua de naştere alături de ceilalţi multipleţi.

Alesia, Andrada şi Luana Danciu, tripletele din Aiud, au împlinit trei ani! La petrecerea tripletelor au fost invitaţi multipleţi din toată Transilvania. La aceştia s-au alăturat şi alte persoane apropiate familiei Danciu în demersul de schimbare a legislaţiei în ceea ce priveşte drepturile acordate la naşterea copiilor.

Ionela Danciu, mama tripletelor, a câştigat procesul cu statul român în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei pentru fiecare copil născut. Familia mai are de recuperat 9.600 euro, indemnizaţia restantă. 

Zi naţională a multipleţilor

Au venit să le ureze „La mulţi ani“ surorilor Danciu, şapte perechi de gemeni din Aiud, Câmpeni, Blaj şi Aiud,  precum şi doi băieţi şi o fetiţă, tripleţi din Turda. „E un moment fericit, să-i avem alături de noi pe aceşti părinţi care se chinuie acasă cu creşterea a mai mult de un copil“, a spus Ionela Danciu. Aceasta a precizat că doreşte ca data de 4 decembrie să devină o tradiţie, Ziua Naţională a Multipleţilor. „Nu am ales întâmplător această zi. Fetiţele noastre, pentru care ne-am zbătut, împlinesc încă un anişor. Şi în fiecare an, vreau să aibă invitaţi copii proveniţi din sarcină multiplă. Mi-am dorit din suflet să reuşesc să organizez acest eveniment, şi am avut spijinul celor dragi. Este un moment unic“, a mai spus mama tripletelor.

Copiii, în centrul atenţiei

Cei mici s-au bucurat de un spectacol oferit de Teatrul Prichindel din Alba Iulia, dar şi de venirea lui Moş Crăciun. Părinţii au recunoscut că nu e întotdeauna uşor să creşti multi-pleţi. „E bine că s-a reuşit schimbarea legislaţiei şi acordarea indemnizaţiei pentru fiecare copil născut“, a spus Nicoleta Marcu, de 34 de ani din Aiud. Alina Cenade, din Turda este mamă de tripleţi. „E greu şi frumos, în acelaşi timp. Copii noştri au şase ani“, a spus femeia de 32 de ani. 

„Ne bazăm unul pe altul. Ne înţelegem bine, ne mai certăm dar întotdeauna ne împăcăm“, au spus într-un glas Lidia şi Paul Goron, de 9 ani. Gemenii Nicolae şi Arpad Molnar au fost şi ei la petrecerea tripletelor. „Ai cu cine să vorbeşti, cu cine să te distrezi, şi , nu în ultimul rând, pe cine să te bazezi“, a spus Arpad, în vârstă de 20 de ani, din Aiud.

9.600 de euro de recuperat

Ionela Danciu, mama tripletelor a câştigat lupta cu statul român în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei suplimentare de 600 de lei pentru fiecare copil născut. Familia Danciu continuă acum lupta în instanţă pentru a primi retroactiv banii ce li se cuvin. „Sunt doi ani şi jumătate de când lupta în justiţie a devenit o adevărată povară. Conform noii legi, mai avem de primit retroactiv suma de 9.600 de euro “, a spus Ionuţ Danciu, tatăl tripletelor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite