Alba Iulia: Multe proiecte, bani insuficienţi - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Multe proiecte, bani insuficienţi - revista presei locale
Alba Iulia: Multe proiecte, bani insuficienţi - revista presei locale

Ziarele locale de astăzi scriu despre proiectele de reabilitare din educaţie, despre tăierile ilegale de arbori în zonele montane ale judeţului Alba şi despre două parcuri din Alba Iulia care vor fi reabilitate.

Multe proiecte, bani insuficienti

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a anuntat ca, incepind cu data de 16 octombrie, ora 12.00, se va suspenda depunerea de proiecte pe domeniul major de interventie 3.4 destinat proiectelor de reabilitare, modernizare, dezvoltare si echipare a infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Monitorul de Alba.

Tăierea ilegală de arbori, o afacere pentru locuitorii din Apuseni

Criminalitatea silvică constituie o componentă a infracţionalităţii prezentă mai ales în judeţele care deţin suprafeţe întinse de fond forestier. Printre judeţele care se confruntă cu o astfel de problemă se află şi judeţul Alba, unde pădurile ocupă o treime din suprafaţa judeţului (36,16%), fiind concentrate în zona Munţilor Apuseni, şi constituie una din principalele bogăţii naturale ale judeţului. În principal, cauzele specifice acestui fenomen se regăsesc în agresivitatea manifestată de anumite persoane, în special în zonele defavorizate unde au avut loc disponibilizări masive, iar singurul mijloc de trai este asigurat prin tăierea şi valorificarea ilegală a materialului lemnos. Informaţia de Alba.

1,3 milioane de lei pentru reabilitarea a două parcuri din Alba Iulia

La aproape doi ani de la depunerea proiectului la Ministerul Mediului, două parcuri din municipiul Alba Iulia au şansa de a fi reabilitate. Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 7 octombrie, hotărârea de finanţare a unui proiect aparţinând Primăriei municipiului Alba Iulia, în cadrul Programului Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi în Localităţi. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de lei, iar suma suportată din Fondul de Mediu este de 1,3 milioane de lei, restul reprezentându-l contribuţia locală. Unirea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite