Müller Dairy a renunţat la cumpărarea Albalact

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante companii de pe piaţa lactatelor din România, Müller Dairy a renunţat la achiziţionarea producătorului independent Albalact SA Oiejdea. Firma germană era considerată favorită la preluarea pachetului de acţiuni de deţinut de familia Ciurtin.

Raul Ciurtin deţine împreună cu tatăl său, Petre Ciurtin, 46,7 la sută din capitalul Albalact. „Compania Müller Dairy România nu este interesată, în acest moment, de achiziţionarea Albalact”, se afirmă într-un comunicat primit la redacţie. Alături de compania germană mai era interesată de achiziţionarea firmei din Alba şi compania franceză Lactalis. Reprezentanţii Albalact nu au dorit să comenteze comentariile apărute pe piaţă privind intenţiile de vânzare, respectiv cumpărare a societăţii.

Vicepreşedintele consiliului de administraţiei, Iona Dîrzu, a afirmat că discuţiile existente la un moment dat nu mai sunt de actualitate. Albalact este plasată în aceste moment pe locul patru la nivel naţional în ceea ce priveşte producţia de lactate şi brânzeturi. Societatea este singurul producător independent de pe piaţa internă, neafiliat la una dintre marile companii multinaţionale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite