Alba Iulia: Motociclist salvat de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Motociclist salvat de jandarmi
Alba Iulia: Motociclist salvat de jandarmi

Miercuri, 19 august, a.c., jandarmii montani de la Postul Şugag au intervenit pentru salvarea unui iubitor al sportului cu motor care a avut un accident în zona cunoscută sub numele de Mărtinie.

Impresionat de evoluţiile participanţilor la raliul internaţional de hard - enduro “Red Bull Romaniacs”  Adrian H., a vrut să se convingă dacă el însuşi este în stare să facă faţă provocărilor terenului muntos. Astfel, împreună cu încă doi prieteni, a pornit pe urmele concurenţilor înscrişi în competiţia amintită, ignorând pericolele şi fără a înştiinţa pe nimeni despre această intenţie.

În jurul orei 16.00, în zona Vârfului Marga, hunedoreanul de 22 de ani a fost învins de dificultatea rutei alese, suferind un accident în urma căruia s-a ales cu mai multe contuzii şi, se pare, cu o fractură la picior.
În ajutorul barbatului au pornit jandarmii de  la Postul Montan Şugag, care fiind anunţaţi prin S.N.U.A.U. – 112, au plecat de îndată în căutarea acestuia. Acestuia i-au fost acordate primele îngrijiri medicale şi pregătit pentru transportul spre un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Sebeş, care între timp fusese înştiinţat despre acest accident prin dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

„Intervenţia a fost foarte mult îngreunată de terenul foarte accidentat, de pantele extrem de abrupte şi de faptul că motociclistul amator acuza dureri foarte mari. Cu toate acestea, după numai 70 de minute jandarmii au ajuns cu cel transportat în Valea Medeii, la drumul naţional 67C, unde l-au predat unui echipaj de ambulanţă sosit în zonă, în vederea continuării investigaţiilor şi acordării ajutorului medical de specialitate. Tânărul a fost dus la Spitalul Municipal Sebeş, iar la această oră viaţa lui este în afara oricărui pericol”, a declarat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Jandarmii montani atrag atenţia turiştilor să nu ignore pericolele pe care muntele le ascunde în orice perioadă a anului. În acest sens, îi sfătuiesc să plece la drum doar după o temeinică pregătire fizică şi logistică, numai după luarea tuturor măsurilor de siguranţă individuală şi de grup şi doar în condiţiile în care sunt convinşi că sunt capabili să facă faţă tuturor provocărilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite