Motiv de înşelăciune în Alba: Vând bijuterii din aur fals, am rămas fără benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi din Rîmnicu Vâlcea care se pretindeau cetăţeni străini au încercat să pună în practică o metodă simplă de înşelăciune în Alba Iulia. Indivizii aveau în plan să vândă bijuterii din  aur fals, pe motiv că au rămas fără benzină la maşină.

Cum lăcomia e mare, unul dintre cei patru bărbaţi acuzaţi de tentativă de înşelăciune au insistat pe lângă un tânăr de 24 de ani din Alba Iulia să cumpere bijuterii din aur. Motivul invocat: a rămas fără benzină la maşină. Numai că, în scurt timp, a intrat în colimatoriul Poliţiei.

Inele şi brăţară din aur fals

„Cei patru  bărbaţi care se aflau în autoturism au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia unde au fost identificaţi, T.I., de 24 de ani, A.D., de 28 de ani, M.M., de 24 de ani şi D.A., de 23 de ani, toţi din municipiul Rîmnicu Vâlcea, judeţul Vîlcea,  iar asupra lor au fost găsite 5 inele şi o brăţară din metal de culoare galbenă în legătură cu care cei 4 au recunoscut că nu sunt din aur şi că încercau cu ajutorul lor să înşele trecătorii“, se arată în raportul poliţiştilor. 

Tinerii  sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune.

Poliţiştii au mai constatat că maşina cu care se deplasau este înmatriculată în străinătate, dar nu are carte verde. Proprietarul autoturismului s-a ales cu o  amendă contravenţională de 1.000 lei şi a rămas fără  certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.  

Ce recomandă Poliţia

•    Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face.
•    Verificaţi întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract.
•    Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.
•    Atenţie la vânzătorii ambulanţi sau la comercianţii fără autorizaţii
•    Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.
•    Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului! Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite