Mobilizare pe Facebook pentru noi mitinguri anti-Băsescu şi pro-Arafat în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul de susţinere a fondatorului SMURD iniţiat pe reţelele de socializare s-a transformat treptat în proteste anti-Băsescu. Acţiuni stradale sunt anunţate pe Facebook la Aiud şi Cugir.

Internauţii au creat mai multe conturi pe reţeaua de socializare Facebook. Susţinerea lui Raed Arafat şi atitudinea anti-Băsescu continuă cu un apel către locuitorii din oraşele Aiud şi Cugir.

Autorizaţie pentru 10.000 de oameni

Oamenii din Aiud sunt îndemnaţi să se solidarizeze cu cei din marile oraşe din ţară. La Aiud,mitingul este programat între orele 18.00-22.00, cu plecare din faţa Catedralei Ortodoxe din oraş.

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

„În data de 16.01.2012 , tot Aiudul vom ieşi din nou în stradă, între orele 18.00-22.00. Întâlnirea e în centrul oraşului Aiud. Vă aşteptăm pe toţi cei cărora vă e greu“, aşa sună îndemnul la miting pe Facebook. Mitingul este autorizat de Primărie pentru 10.000 de persoane.

Situaţia de la Aiud a fost una aparte în sfera protestelor din ţară.Ionela Danciu, femeia care a luptat pentru schimbarea legii multipleţilor din România, a fost singura persoană din oraş care a protestat sâmbătă, în semn de solidaritate cu medicul Raed Arafat, demisionar din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Autorităţile au trimis în zonă  să o păzească nu mai puţin de şase poliţişti şi jandarmi. Situaţia s-a schimbat duminică. Mitingul pro-Arafat început duminică, la ora 18.00,  la singular de Ionela Danciu la Aiud a câștigat adepți pe parcurs. La ora 21.30, erau în fața Catedralei din oraș  în jur de 100 de persoane, majoritatea tineri.

Mitingul de la Cugir este anunţat pe Facebook tot pentru luni, dar deocamdată nu a fost stabilită ora de începere. „Ar trebui să ne întâlnim în grupuri în fiecare oraş!“ şi „Aştept să participle câteva sute“, sunt mesaje postate pe contul de Facebook creat cu acest scop. Deocamdată, potrivit Primăriei, nu a fost solicitată nicio autorizaţie de protest.

 La Alba Iulia mişcarea de protest a avut loc duminică şi a antrenat în jur de 200 de oameni, printre ei şi membrii PNL şi PSD Alba. Mişcarea stradală declarată de participanţi una spontană a început şi s-a încheiat paşnic.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite