Mitingul pro-Arafat de la Alba Iulia s-a transformat în protest anti-Băsescu FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul pro-Arafat de la Alba Iulia a fost declanşat, ca şi în celelalte oraşe din ţară, pe reţelele de socializare. Numai că, în loc să fie de solidaritate cu fondatorul SMURD, cele mai multe lozinci care s-au auzit au fost anti-Băsescu şi anti-Guvern.

Deşi era de aşteptat ca la mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat să participe tineri, utilizatori ai reţelelor de socializare, la proteste au venit în general persoane în vârstă. În mulţime s-au „infiltrat“ şi membri ai PNL şi PSD Alba.

Mişcarea stradală  de la Alba Iulia a început în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia. Iniţial s-au adunat în jur de 150 de persoane. Chiar dacă mitingul era anunţat pentru susţinerea fondatorului SMURD, Raed Artafat, oamenii şi-au amintit de situaţia socială şi economică a ţării şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc.

Oamenii au purtat steaguri şi eşarfe tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum „Jos mafia Basescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan".

Un grup de tineri au venit cu un banner alb cu mesajul "„Deşteaptă-te romane/Cântă toată România/ Că e altă zi sub soare/Să împărţim sărăcia".

Ulterior, protestatarii au pornit într-un marş spre Catedrala Încoronării, pentru a se ruga pentru soarta ţării. Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu vă fie frică şi Băsescu pică", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", „Hoţii, hoţii", „Piticu şi cu chioru au umilit poporul“.

Click pe poză pentru FOTOGALERIE

image

Unul dintre bărbaţii din mulţime a spus că îşi manifestă nemulţumirea a faţă de „dictatura actualei puteri", dar şi faţă de situaţia socio-economică din ţară.

Protestatarii s-au oprit în faţa Catedralei Încoronării, unde au rostit rugaciunea „Tatăl nostru“. Aici au avut loc şi câteva replici cu jandarmii, care i-au întrebat dacă mitingul este autorizat.

Participanţii au făcut stânga împrejur şi s-au deplasat pe Bulevardele Transilvania şi Revoluţiei. Pentru a mobiliza oamenii ieşiţi la balcoane au strigat „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame“.

Potrivit Jandarmeriei Alba, mişcarea stradală a adunat, în total, în jur de 200 de persoane. Mitingul s-a încheiat fără incidente  a ora 14.20, tot în Parcul Unirii. Aici, au mai ajuns în jur de 50 de persoane. Mişcarea nu a fost autorizată, dar participanţii au motivat că a fost vorba despre un protest  spontan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite