Miting anti-Băsescu şi anti-Guvern la monumentul Revoluţiei din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul anti-Băsescu a început în faţa monumentului Revoluţiei din 1989. Ca şi precedentele două a manifestări, protestul a fost anunţat pe reţeau de socializare Facebook . Au participat aproximativ 100 de persoane, majoritatea în vârstă.

Mişcarea stradală  de la Alba Iulia a început în jurul orei 16.00, în faţa monumentului Revoluţiei din 1989 din Alba Iulia. Oamenii, în mare parte pensionari, au semnat un tabel prin care cer demisia lui Băsescu.Au scandat obişnuitele lozinci anti.prezidenţiale şi anti-guvernamentale. Mesajele sunt cele devenite„tradiţionale“ în ultimele zile. Este al treilea miting neautorizat care are loc în Alba Iulia. Jandarmii au supravegheat cu atenţie protestul.

Protestatarii au participat şi la un marş pe străzi din oraş, chemând oamenii să li se alăture. În final numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 100 de persoane. Mulţi s-au înscris pe tabele pentru a pleca mâine dimineaţă spre Bucureşti la mitingul organizat de PNL. Din Alba ar urma să ajungă în Capitală aproximativ 500 de oameni, cei mai mulţi din oraşele cu primari PNL, Câmpeni, Aiud şi Cugir, dar şi din Alba Iulia.

image

Click pe poză pentru galerie foto

Două manifestaţii din Alba Iulia, desfăşurate duminică şi marţi, nu s-au desfăşurat în condiţii de legalitate. Duminică, protestatarii au defilat în zona cartierului cetate, iar marţi au pornit de la Prefectură şi au trecut pe la sediul PDL, Primărie şi au ajuns, în final, pe bulevardul Transilvaniei din Cetate. Cele două manifestări au fost iniţiate pe reţelele de socializare de către reprezentanţi ai PNL. La discuţiile cu jandarmii protestatarii au motivat că este vorba despre acţiuni spontane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite