Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, despre alegerea primarilor într-un singur tur: „O decizie absolut normală şi firească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, consideră normală şi firească legea votată marţi de Camera Deputaţilor potrivit căreia primarii vor fi aleşi, în 2012, într-un singur tur de scrutin, la fel ca şi preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Excepţii de la această prevedere legislativă vor fi situaţiile de balotaj, respectiv când sunt doi sau mai mulţi candidaţi cu acelaşi număr de voturi.

„Este o decizie absolut normală. S-a dovedit în cicluri electorale succesive că cel care a câştigat în primul tur nu a fost învins în turul doi. A existat o propunere în acest sens şi din partea Federaţiei Municipiilor din România, care a lucrat la acest proiect de lege, susţinut şi de alte organizaţii apolitice. Mai mult decât atât, dacă la Consiliul Judeţean se poate, de ce nu s-ar putea şi la Primărie“, a spus Mircea Hava.

Primarul din Alba Iulia este preşedintele PDL Alba, partid care a susţinut în Camera Deputaţilor acest demers legislativ. „Prin această modificare se face şi o importantă economie financiară, pentru că nu mai există costurile implicate de turul doi. Este firesc să se întâmple aşa“, a completat Mircea Hava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite