Ministrul de Interne la Alba Iulia: „Reorganizarea administrativă trebuie decisă în această toamnă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, prezent la Alba Iulia,la  întâlnirea cu prefecţii a susţinut că minsterul pe care îl conduce este pregătit să pună în practică reorganizarea administrativă a ţării. Decizia ar trebui luată în această toamnă şi aplicată la următoarele alegeri locale.

Şeful de la Interne a spus că în discuţiile avute cu prefecţii la Alba Iulia timp de două zile, a abordat şi  conceptul de reorganizare a structurilor MAI.

„ Ministerul Administraţiei şi Internelor este deja pregătit. Am făcut simulări, avem variante de lucru şi de a implementa acest sistem de reorganizare “, a punctat Traian Igaş.
Ministrul a reiterat ideea că decizia finală trebuie luată la nivelul coaliţiei de guvernare. Traian Igaş a dat şi un termen précis până la care trebuie pusă în practică.

„Dacă astăzi coaliţia de guvernare în ansamblul ei ia această decizie, trebuie să o ia în această toamnă. Dacă nu o va lua acum, pentru a putea implementa noul system pentru alegerile locale din 2012, cred că acest lucru nu mai este de actualitate şi ne va duce următoarea discuţie pe această temă în 2015, chair 2016. Sunt un adept al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional“, a argumentat ministrul.

Traian Igaş a ajuns la Alba Iulia vineri, alături de Emil Boc, pentru a se întâlni cu prefecţii din toată ţara.Temele dezbătute au fost legate de Noul Cod Administrativ, reorganizarea teritorială a României şi funcţionarea structurilor de poliţie rurală recent înfiinţate.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite