Ministrul Agriculturii: „Contestatarii de profesie vor fi sancţionaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Alba Iulia pentru o întâlnire cu primarii din mediul rural din toată Regiunea Centru, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că se are în vedere o iniţiativă parlamentară pentru sancţionarea celor care contestă licitaţiile în mod nejustificat.

Decizia a venit în urma întâlnirilor avute cu autorităţile locale care au semnalat întârzieri în derularea proiectelor de infrastructură finanţate din fonduri europene.

„Am contractat proiectul pentru apă şi canalizare în 2009. Cred că noi avem cea mai contestată lucrare, am ajuns în instanţă până la Curtea de Apel Alba Iulia. Sperăm să ne încadrăm în termene, iar lucrările să fie de calitate“, a spus Gheorghe Damian, primarul Ciugudului. Alţi primari de comune din Mureş, Sibiu, Braşov, Hargita şi Covasna se confruntă cu aceeaşi situaţie.

Ministrul Valeriu Tabără a declarat că se va încerca remedierea situaţiei printr-o iniţiativă parlamentară care să-i sancţioneze pe toţi cei care contestă proiectele.

„Sper să modificăm legea în aşa fel încât cei care sunt contestatari de profesie, şi din păcate sunt foarte mulţi, să poată fi sancţionaţi şi penalizaţi. Dacă ai depus o contestaţie trebuie să fii sigur că ai fost neîndreptăţit participând la licitaţia respectivă. Ai pierdut această contestaţie, plăteşti pentru întârzierile cauzate. Chiar dacă sunt intervale mici de analiză, soluţionarea contestaţiilor cauzează pierderi“, a spus Valeriu Tabără.

Acesta a precizat că se discută simplificarea problemei achiziţiilor.






Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite